ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι Ευαγγελισμός: Ηχηρό όχι στην Αξιολόγηση - Και όσοι έδωσαν, να την ανακαλέσουν

Την συνεπή και αγωνιστική στάση όλων των γιατρών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία, 97,5%, δήλωσαν κατά της Αξιολόγησης, χαιρετίζει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, σημειώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο, «έδωσαν ηχηρή απάντηση στην εκβιαστική απόπειρα επιβολής μιας αντιδραστικής αξιολόγησης που επουδενί αφορά στη βελτίωση των υπηρεσιών και των υπαλλήλων».

Εργαζόμενοι Ευαγγελισμός: Ηχηρό όχι στην Αξιολόγηση - Και όσοι έδωσαν, να την ανακαλέσουν

Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε, ότι ήδη από τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «50.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν ασυμπλήρωτα τα Φύλλα Αξιολόγησης σε 100 Νοσοκομεία και Προνοιακές Μονάδες της χώρας». Καθολική ήταν και η συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή κατά της αξιολόγησης με ποσοστό 98%. Μάλιστα σε πολλά Νοσοκομεία μοιράστηκαν και ξαναμοιράστηκαν πολλές φορές τα φύλλα αξιολόγησης στους υπαλλήλους με απειλές και εκβιασμούς από τους Διοικητές των Νοσοκομείων για να συμπληρωθούν, ανέφερε χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Μια βδομάδα μετά τη λήξη του α΄ δεκαημέρου κατάθεσης της αυτοαξιολόγησης (α΄στάδιο της διαδικασίας) είναι πια φανερό ότι οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό, αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία, σε όλο το Δημόσιο, συνεχίζουν αποφασιστικά τη μάχη απέναντι στους μηχανισμούς, την τρομοκρατία, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, απέναντι σε διαδόσεις και φήμες, τονίζει το Σωματείο και προσθέτει:

«Είναι πια κοινός τόπος, ότι η "αξιολόγησή" τους δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τις λαϊκές οικογένειες, ούτε στην αντιμετώπιση υπαρκτών φαινομένων λούφας, αδιαφορίας ή διαφθοράς.

Αντίθετα, «αξιολόγηση» & «στοχοθεσία» στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων, στην απαλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού από το μισθολογικό μας κόστος και στην προώθηση σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων. Άλλωστε η μείωση του δημόσιου τομέα υγείας με αντίστοιχη μείωση των μόνιμων εργαζομένων είναι κατεύθυνση της Ευρ. Ένωσης και απαίτηση του ΣΕΒ, ώστε να διευκολυνθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση.

Σ’αυτή τη μάχη, ξεχώρισαν και Προϊστάμενοι – Τομεάρχες – Υποδιευθυντές – Διευθυντές που παραμέρισαν τους στυγνούς εκβιασμούς της (ν)τροπολογίας Γεροβασίλη και συμπαρατάχθηκαν με τους συναδέλφους τους. Έδωσαν έτσι παράδειγμα αξιοπρέπειας κι αλληλεγγύης και στάθηκαν απέναντι σε κάποιους ελάχιστους στον αριθμό προϊστάμενους που ηθελημένα ή άθελά τους λειτούργησαν αντικειμενικά ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στη σφαγή των εργασιακών – μισθολογικών – συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται. Αυτούς που, υποκύπτοντας στους εκβιασμούς της κυβέρνησης (περί μη δυνατότητας κρίσης, μετακίνησης, απώλειας του επιδόματος ευθύνης κλπ) τελικά, έγιναν ιμάντες προώθησης της ανθρωποφαγίας!

Είμαστε σίγουροι ότι και στη β΄φάση οι πρώτοι θα σταθούν όρθιοι! Εξάλλου, η δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης τους καλύπτει για όλες τις φάσεις».

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, καταγγέλλουν τις πιέσεις, που ασκήθηκαν και ασκούνται από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε υπαλλήλους και προϊσταμένους, και τονίζουν εκ νέου, ότι «ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι αξιολογούμενοι & αξιολογητές καλύπτονται απόλυτα συνδικαλιστικά και νομικά και δεν έχουν καμιά βάση οι απειλές ότι οι συνάδελφοι, που δεν θα μετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης θα απολυθούν ή θα χάσουν τη θέση τους και άλλα παρόμοια. Όποια μέτρα και αν πάρουν και αυτός ο νόμος και αυτή η «αξιολόγηση» έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων».

Εν τω μεταξύ το Σωματείο, ζητά από τους συναδέλφους που έδωσαν αξιολόγηση, ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ και προσθέτουν:

- Ήδη κάποιοι που παραπλανήθηκαν ή εκβιάστηκαν να καταθέσουν αυτοαξιολόγηση την πήραν πίσω!

- Δεν νομιμοποιούμε καμιά «αξιολόγηση», που θα γίνει για εμάς, χωρίς εμάς.

- Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών στις σχετικές Δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή,

- Καταγγέλουμε στα μέλη του ΔΣ του σωματείου οποιεσδήποτε πιέσεις κι εκβιασμούς - Ειδοποιούμε αμέσως για την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αντιδραστικής αξιολόγησης.

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού τέλος, αναφέρουν πως θα δώσουν όλοι μαζί τη μάχη για δημόσιες υπηρεσίες στην υπηρεσία του λαού, για μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για κάλυψη των μισθολογικών μας απωλειών, αλλά και μάχη εναντια στις απολύσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Επιστολή ΠΟΕ-ΠΦΥ στον Ξανθό: Να ακυρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης

ΠΟΕΔΗΝ: Όχι στην αξιολόγηση από 50.000 εργαζομένους στο ΕΣΥ