ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοστατούν οι Έλληνες Ορθοπεδικοί Χειρουργοί σε δύσκολα περιστατικά

Ανοδικά κινείται στη χώρα μας η Ορθοπαιδική Χειρουργική, καθώς τα επιτεύγματά της είναι σημαντικά σε κρίσιμα περιστατικά, όπως τροχαία ατυχήματα, τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και στην αθλητιατρική.

Πρωτοστατούν οι Έλληνες Ορθοπεδικοί Χειρουργοί σε δύσκολα περιστατικά

Αυτό τονίστηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο του 73ου Συνεδρίου Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Το Συνέδριο ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο Hilton και θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτωβρίου, και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην Συνέντευξη Τύπου τονίστηκε πως το 73ο Συνέδριο της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. σηματοδοτεί τη συνέχιση της σημαντικής και ανοδικής επιστημονικής πορείας που η Ορθοπαιδική Εταιρεία έχει διαγράψει τα τελευταία 70 χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. κ. Παντελής Νικολάου ενημέρωσε ότι το φετινό Συνέδριο έχει επετειακή σημασία - 70 χρόνια επιτυχούς επιστημονικής πορείας της Ορθοπαιδικής Εταιρείας από την ίδρυσή της. Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν επιστήμονες από το εξωτερικό, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στην αντιμετώπιση των Αθλητικών Κακώσεων, θεματολογία στην οποία επικεντρώνεται το επιστημονικό πρόγραμμα. Ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε και στα προγράμματα επιμόρφωσης ορθοπαιδικών ιατρών στο εξωτερικό, που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής. Φέτος αυτό το «σχολείο» λειτουργεί στην Πορτογαλία και το 2019 θα λειτουργήσει στην Ελλάδα.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν και άλλες επιστημονικές Εταιρείες όπως: η Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης, η Ελληνική Αθλητιατρική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, η Ορθοπαιδική Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας-Θράκης και η Ελληνική Εταιρεία Μυοσκελετικής Ακτινολογίας.

Την εξειδικευμένη και σύγχρονη θεματολογία του Συνεδρίου υπογράμμισε κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, Πρόεδρος Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. 2016. Η διαχείριση πολυτραυματία μετά από τρομοκρατική επίθεση, τραύματα από πυροβόλο όπλο και εκρηκτικούς μηχανισμούς και τροχαία ατυχήματα είναι θέματα τα οποία αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Συνέδριο και αποτελούν κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής. Αξίζει να σημειωθεί πως το ορθοπαιδικό τραύμα είναι πάνω από 65% στα τροχαία ατυχήματα.

Τέλος, ο καθηγητής Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Χ.Ο.Τ., αναφέρθηκε στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο τόσο των Ελλήνων Ορθοπαιδικών, όσο και των επιστημονικών συνεδρίων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην εξέλιξη της αθλητιατρικής και στο προφίλ ενός νεαρού αθλητή υψηλού επιπέδου.