ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Εκπαίδευση Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας από το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Άρτας

Το Περιφερειακό Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόκειται σύντομα να υλοποιήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας.

ΕΕΣ: Εκπαίδευση Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας από το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Άρτας

Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες και άνδρες, απόφοιτοι Λυκείου 18 έως 55 ετών, οι οποίοι να διακατέχονται από το υψηλό ιδανικό της ανιδιοτελούς προσφοράς σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Η εκπαίδευση αποσκοπεί στο να τους γνωρίσει τις αρχές, τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Ε.Ε.Σ., να τους ενημερώσει για τις αρχές της Κοινωνικής Εργασίας, αλλά και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται ο ρόλος του εθελοντή.

Μετά την εκπαίδευσή τους θα ενταχθούν επίσημα στο Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. και θα αναπτύξουν δραστηριότητες για παιδιά-εφήβους, ασθενείς, ψυχικά ασθενείς, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους, μοναχικά άτομα κ.α. Επίσης θα συμμετέχουν, σε προγράμματα βοήθειας του Ε.Ε.Σ. για αντιμετώπιση εκτάκτων γεγονότων, όπως καταστάσεις φυσικών καταστροφών και μαζικών αφίξεων πληθυσμών.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Άρτας (Ν. Πλαστήρα 29, Άρτα) και στο τηλέφωνο 26810-21637, από 8:00 - 14:00, όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΕΣ: Τιμά την ηρωική Αδελφή Νοσηλεύτρια του έπους του '40

Ανθρώπινες ιστορίες… Όταν οι πρόσφυγες γίνονται εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού