ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόμβα Μητσοτάκη: Εξαγγελίες για κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς & ΑμεΑ

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα θεσμοθετήσει την κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς και ΑμεΑ αναμένεται να εξαγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, κατά το προσυνέδριο του κόμματος στα Ιωάννινα. 

Βόμβα Μητσοτάκη: Εξαγγελίες για κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς & ΑμεΑ

«Κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του. Θα του παραδίδονται στο σπίτι του. Το ίδιο θα συμβεί και για όσους συμπολίτες μας πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα ταλαιπωρούνται με απάνθρωπο τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ», εκτιμάται ότι θα πει ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Οι εξαγγελίες αυτές του κ. Μητσοτάκη, έρχονται μόλις δύο ημέρες μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί στους καρκινοπαθείς και στην αγορά, για την απόσυρση (από τη θετική λίστα) ογκολογικού φαρμάκου για το μεταστατικό μελάνωμα από τη Roche. Ήδη η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με την δυνατότητα πρόσβασης των ογκολογικών ασθενών στις θεραπείες που έχουν ανάγκη, τονίζοντας πως αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, ενώ και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ κατά της Roche, δηλώνοντας πως «η στάση της είναι προκλητική και εκβιαστική».

Από την πλευρά του και ο ΣΦΕΕ ζητά από το υπουργείο Υγείας, να υλοποιήσει άμεσα πραγματικές μεταρρυθμίσεις, διαφορετικά, κινδυνεύουν τόσο οι ασθενείς όσο και η δημόσια υγεία.

Να σημειωθεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από τη Ν. Δημοκρατία, έχει υπολογίσει το κόστος για την κατ' οίκον διανομή των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς, καθώς και σε πολίτες με σοβαρές χρόνιες παθήσεις (όπως ρευματοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ), ενώ ο τομέας Υγείας του κόμματος έχει ήδη επεξεργαστεί τους τρόπους, έτσι ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο 3ο Προσυνέδριο του Κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα Ιωάννινα, είναι επικεντρωμένο στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που έχουν βρεθεί στα χρόνια της κρίσης σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια.

Στόχος της ΝΔ είναι να καταδείξει ότι η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνο με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναδείξει πολλές από τις δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ασφάλισης και της Υγείας.

Οι τρεις ενότητες του Προσυνεδρίου είναι:

- Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη.

- Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.

- H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Διαβάστε ακόμη:

ΕΛΛΟΚ: Υπουργείο & Roche, να βρουν άμεσα λύση για τους καρκινοπαθείς - Είναι η κορυφή του παγόβουνου

Οικονόμου & Φωτήλας: Αποδυναμώνονται δραματικά οι Μονάδες Υγείας