ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Προφίλ των Serial Killers από τη Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, 18.30-21.00 - Νέος χώρος διεξαγωγής - Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αίθουσα Απόλλων (ημιόροφος), Πανεπιστημίου 52 - Αθήνα

Το Προφίλ των Serial Killers  από τη Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ ή καλέστε στο 210 8899600.

ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το αυξημένο ενδιαφέρον σας μας οδήγησε στη μεταφορά του πολύ-αναμενόμενου event σε νέο χώρο διεξαγωγής! Για τον λόγο αυτόν, το Πάνελ Ομιλητών με θέμα: «Ανθρωποκτονία κατ’ εξακολούθηση: διεπιστημονικές προσεγγίσεις του εγκλήματος» που διοργανώνεται την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, 18.30-21.00, από τη Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.), θα πραγματοποιηθεί στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ-ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΠΟΛΛΩΝ (ΗΜΙΟΡΟΦΟΣ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 52, ΑΘΗΝΑ.

Ομιλητές στο Πάνελ θα είναι:

- Η κα Αναστασία Χαλκιά, Δρ. Εγκληματολογίας, Πρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.

- Ο κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Δικηγόρος, Δρ. Εγκληματολογίας, επιστημονικός συνεργάτης ΚΕ.Μ.Ε.

- Ο κ. Διονύσης Χιόνης, Δικηγόρος, ΜΔ Εγκληματολογίας, Αντιπρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.

- Η κα Ερατώ-Μαρία Ιωαννίδου, Δικαστική Ψυχολόγος, MSc, επιστημονική συνεργάτιδα ΚΕ.Μ.Ε.

- Η κα Μάρθα Λεμπέση, Κοινωνιολόγος, ΜΔ Εγκληματολογίας, Διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε.

- Ο κ. Φώτιος Σπυρόπουλος, Δικηγόρος, Δρ. Εγκληματολογίας, Ταμίας ΚΕ.Μ.Ε.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και επιστημονικοί συνεργάτες του ΚΕ.Μ.Ε. θα προσεγγίσουν και θα αναλύσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση από διαφορετικές επιστημονικές οπτικές. Συγκεκριμένα, η Δρ. Αναστασία Χαλκιά θα εισαγάγει το κοινό στην επιστήμη της Εγκληματολογίας και εν συνεχεία ο Δρ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου θα παρουσιάσει το παράδειγμα των serial killers στην Ελλάδα και θα αναφερθεί σε ορισμούς, αναλογίες και συστημικές δυσλειτουργίες. Ο κ. Διονύσης Χιόνης θα εισφέρει εγκληματολογική προσέγγιση των ανθρωποκτονιών κατ’ εξακολούθηση μέσω περιπτωσιολογικής αναφοράς. Οι μύθοι και η πραγματικότητα του profiling σε υποθέσεις ανθρωποκτονιών κατ' εξακολούθηση θα αναλυθούν από την κα Ιωαννίδου, ενώ η κα Λεμπέση θα αναφερθεί στο έγκλημα της ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση από το πρίσμα της κινηματογραφικής αφήγησης και φαντασίας. Το συντονισμό της εκδήλωσης-συζήτησης θα αναλάβει ο Δρ. Σπυρόπουλος, οποίος θα κλείσει και την εκδήλωση με τα βασικά συμπεράσματα αυτής.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές προγραμμάτων Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής, αλλά και άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σε φοιτητές και απόφοιτους Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, σε επαγγελματίες του χώρου (Νομικούς, Αστυνομικούς, Εγκληματολόγους, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους), καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις διεπιστημονικές προσεγγίσεις του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα (από το 1977) στην παροχή αυτόνομων πανεπιστημιακών προγραμμάτων Ψυχολογίας. Με αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής-Ψυχοθεραπείας, σε συνεργασία με το TOP50 Βρετανικό Πανεπιστήμιο, University of Derby, με ένα δίκτυο 85 συνεργαζόμενων φορέων, ΜΚΟ και κέντρων (για την εποπτευόμενη πρακτική άσκηση των φοιτητών) και με διδασκαλία κυρίως βιωματικού χαρακτήρα (παιχνίδια ρόλων, συμμετοχή σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης), η Σχολή Ψυχολογίας του 1ου Ιδιωτικού Κολεγίου στην Ελλάδα, δικαίως βρίσκεται στην πρώτη επιλογή των ενδιαφερομένων:

- BSc (Hons) Applied Psychology-Εφαρμοσμένη Ψυχολογία

- MSc Cognitive Behavioural Psychotherapy (Adult)-Γνωσιακή/Συμπεριφοριστική Θεραπεία

- MSc Integrative Counselling & Psychotherapy-Συνθετική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Τα πιστοποιημένα προγράμματα εξειδίκευσης και μετεκπαίδευσης του Τομέα Συμβουλευτικής του Mediterranean Professional Studies διακρίνονται για την εφαρμοσμένη εκπαίδευση στις δεξιότητες της Συμβουλευτικής και απευθύνονται τόσο σε αποφοίτους & επαγγελματίες Υγείας, Εκπαίδευσης & Κοινωνικών Επιστημών αλλά και στο ευρύτερο κοινό που στοχεύει σε προσωπική & επαγγελματική ανάπτυξη:

- Higher National Diploma (HND) στη Συμβουλευτική & Ψυχολογία

- Επαγγελματική Εξειδίκευση στη Συμβουλευτική: Θεωρία και Πράξη

- Επαγγελματική Εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Καριέρας

- Επαγγελματική Εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Σχέσεων & Ζευγαριών

Mediterranean College
Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, ΤΗΛ.: 2310 287779 / 2310 547708
www.medcollege.edu.gr, info@medcollege.edu.gr