ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα σύγχρονο διασωστικό όχημα στο Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Η απόκτηση ενός σύγχρονου διασωστικού οχήματος -στόχος ετών για το Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου- έρχεται να ενισχύσει τον εξοπλισμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο νησί, συμπληρώνοντας το κινητό επιχειρησιακό κέντρο (τροχόσπιτο) και το διασωστικό σκάφος.

Ένα σύγχρονο διασωστικό όχημα στο Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Πρόκειται για ένα Ford Ranger, 2.500 c.c., 145 hp 4x4 με ασύρματο, φάρους, σειρήνες, σήμα εντοπισμού και επιπλέον κεραίες για να λειτουργεί ως σταθμός τηλεπικοινωνιών.

Το όχημα βρίσκεται ήδη στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου -εντός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου- και, αν και ακόμα δεν έχει γίνει η επίσημη παρουσίασή του στις Αρχές του τόπου, ανέλαβε υπηρεσία την περασμένη Κυριακή (29/11/2017), στον αγώνα τριάθλου «Ocean Lava Rhodes».

Η προσπάθεια για την απόκτηση του διασωστικού οχήματος ξεκίνησε το 2010, όταν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Ρόδου ανέλαβε πρωτοβουλία για την εξεύρεση χορηγιών.

Μεγάλος αρωγός στην προσπάθεια αυτή ήταν η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, η οποία ενέκρινε τη χορηγία ποσού 10.000 ευρώ, ο Σύλλογος Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Δωδεκανήσου (ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ.Δ.), ο οποίος συνέβαλε με το ποσό των 1.000 ευρώ, καθώς και πολίτες, που αναγνωρίζουν το έργο του Ε.Ε.Σ. στο νησί και το ενισχύουν εμπράκτως με κάθε ευκαιρία.

Αν και είχε συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό, εσωτερικές διοικητικές αλλαγές δεν ευνόησαν την άμεση απόκτηση του οχήματος. Τη λύση έδωσε μετά από συντονισμένες ενέργειες της προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ., Δέσποινας Δελαπόρτα, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΕΕΣ στα εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου Κοινωνικών & Ιατρικών Υπηρεσιών