ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Lavipharm στο 38ο Πανελλήνιο Επετειακό Καρδιολογικό Συνέδριο

Συνεπής στην τακτική επιστημονική ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας, η Lavipharm συμμετείχε ενεργά στο 38o Πανελλήνιο Επετειακό Καρδιολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες στο HILTON Αθηνών.

Η Lavipharm στο 38ο Πανελλήνιο Επετειακό Καρδιολογικό Συνέδριο

Η Lavipharm στήριξε τις εργασίες του συνεδρίου, ενώ παράλληλα επικοινώνησε στην ιατρική κοινότητα της καρδιολογίας τα οφέλη των σκευασμάτων που περιλαμβάνει η φαρέτρα της στην εν λόγω θεραπευτική κατηγορία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της καρδιολογίας από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και συγκεκριμένα από το 1914, ενώ το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο διαδερμικό σύστημα Νιτρογλυκερίνης για τη στηθάγχη, ιδίας έρευνας και ανάπτυξης, στη διεθνή αγορά.

Το συνέδριο συνέπεσε με την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Ε.Κ.Ε.) και ήταν αφιερωμένο σε τρεις σημαντικές πτυχές της επιστήμης της καρδιολογίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και του αιφνίδιου θανάτου. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 καρδιολόγοι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που υπηρετούν την καρδιαγγειακή ιατρική, καθώς και διακεκριμένοι ιατροί της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά και Έλληνες της διασποράς.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν σήμερα τη συχνότερη και κύρια αιτία θανάτου τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης των καρδιαγγειακών νοσημάτων αφορά κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και αποδίδεται στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Στερούν τη ζωή σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το 2025, οι θάνατοι από καρδιά θα ανέλθουν στα 25 εκατομμύρια το χρόνο. Ένας στους 3 θανάτους αποδίδεται σε στεφανιαία νόσο ή σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Lavipharm δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου από το 1911, έχοντας στόχο την αρωγή στο λειτούργημα των γιατρών και φαρμακοποιών, με την παροχή αξιόπιστων θεραπευτικών επιλογών. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται καινοτόμα, ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες υγείας του σύγχρονου καταναλωτή.

Διαβάστε ακόμη:

Όμιλος Lavipharm: 27 Χρόνια Αιμοδοσία και Κοινωνική Προσφορά