ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΘ: Στο πειθαρχικό γιατρός που στηρίζει το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Απλώνεται για τα καλά το αντιεμβολιαστικό κίνημα και στη χώρα μας, και όπως αποκαλύπτει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.), εντοπίστηκε μία γιατρός παθολόγος ο οποίος προτρέπει τους γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους και να ακολουθήσουν μία φυσική και ολιστική προσέγγιση.

ΙΣΘ: Στο πειθαρχικό γιατρός που στηρίζει το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Για το λόγο αυτό, η Ένωση καλεί τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) να παρέμβει!

Όπως σημειώνουν οι παιδίατροι, υπάρχουν γιατροί που «απροκάλυπτα, χωρίς καμία επιστημονική αιδώ και τεκμηρίωση, αναρτούν άρθρα εναντίον των εμβολίων, παρασύροντας γονείς να μην κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους» και τονίζουν ότι «ο λόγος εξάλλου ενός επιστήμονα γιατρού έχει πάντοτε μεγαλύτερη πειθώ, σημασία και βαρύτητα για τους γονείς, από αυτή που έχει για κάθε άλλο απλό πολίτη».

Συγκεκριμένα αναφέρεται παθολόγος (Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα), η οποία μιλούσε δημόσια κατά των εμβολιασμών, με το επιχείρημα ότι τα λοιμώδη νοσήματα, όπως η ιλαρά και η ερυθρά, αποτελούν μια προσπάθεια του οργανισμού να οργανώσει άμυνες (αντισώματα) στο σώμα του. Χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση μάλιστα συνδέει την εξαφάνιση των 5 λοιμωδών νοσημάτων (που έχει επιτύχει ο εμβολιασμός) με παθήσεις όπως «ο παιδικός διαβήτης, ο εσωτερικός διαβήτης, παθήσεις του αίματος (λευχαιμία), ρευματοειδής αρθρίτιδα»! Οι ανήκουστοι αυτοί ισχυρισμοί συμπληρώνονται και με προτάσεις «λύσης» μέσω της διατροφής: «Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να τρώει καρπούς, βλαστούς, φρούτα και λαχανικά και όταν αυτό καταστρατηγείται με βιομηχανοποιημένες τροφές, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τυποποιημένες τροφές, δεν έχουν δομή και ταυτότητα που μπορεί ο οργανισμός να την αναγνωρίζει και να τη διασπά».

Η Ένωση των παιδιάτρων καλεί τον ΙΣΘ να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, να πάρει θέση και να παρέμβει προκειμένου –όπως γράφουν– «να περιοριστεί το απαράδεκτο φαινόμενο της παραφιλολογίας και της απαξίωσης των εμβολιασμών, τουλάχιστον για τους συναδέλφους ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο σας».

Επισημαίνουν δε ότι ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αποδώσει στο λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα την αύξηση στην Ευρώπη κρουσμάτων νόσων, όπως η ιλαρά, τις οποίες ο εμβολιασμός είχε σχεδόν εξαφανίσει, ενώ αυτή τη στιγμή η χώρα μας, «δαπανά πολλά εκατομμύρια ευρώ προσπαθώντας να εφαρμόσει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού».

Ο ΙΣΘ απάντησε στο αίτημα της Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ. ότι η συγκεκριμένη γιατρός έχει ήδη παραπεμφθεί σε πειθαρχική διαδικασία από τις 24/10/2017 για τους λόγους που αναφέρονται στην επιστολή.

Ωστόσο επισημαίνει ότι ο Σύλλογος πραγματοποιεί δράσεις υπέρ των εμβολιασμών από την άνοιξη του 2017 με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, δημιουργία σχετικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, δημόσιες δράσεις σε ανοικτούς χώρους, ενημέρωση και εμβολιασμούς και ζητά από την Ένωση των παιδιάτρων «να εργάζονται στο μέλλον έγκαιρα, αθόρυβα, με ηρεμία και χωρίς πανικό και να αναζητάτε βοήθεια απ' όσους αποδεδειγμένα λειτουργούν έτσι».

Διαβάστε ακόμη:

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 39,7% στα λοιμώδη νοσήματα μέσα στο 2016

Νοσοκομειακές λοιμώξεις: Πλήγμα για τη δημόσια υγεία & τα οικονομικά των συστημάτων