ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάσταση εγκατάλειψης στο νοσ. Άρτας - Χειρουργεία στα τυφλά με κίνδυνο των ασθενών

Την κατάσταση εγκατάλειψης που επικρατεί στο Γενικό νοσοκομείο Άρτας, στηλιτεύει για ακόμη μία φορά η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως εξαιτίας έλλειψης αξονικού, πραγματοποιούνται χειρουργεία στα τυφλά, ενώ με τα χαλασμένα ασανσέρ, κινδυνεύουν άνθρωποι.

Κατάσταση εγκατάλειψης στο νοσ. Άρτας - Χειρουργεία στα τυφλά με κίνδυνο των ασθενών

Η ΠΟΕΔΗΝ, απευθύνει έκκληση μάλιστα προς την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα πρωτογενή πλεονάσματα να δοθούν στα Νοσοκομεία για προσλήψεις, ανανέωση, συντήρηση, συμπλήρωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

Ειδικότερα, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, δεν έχει κονδύλια για να καλύψει τις δαπάνες για συντήρηση, ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Θυμηθείτε το καλοκαίρι διακόπηκαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης κονδυλίων. Τότε ο Διοικητής του Νοσοκομείου και τι δεν είπε για την ΠΟΕΔΗΝ. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα:

Ο Αξονικός Τομογράφος είναι χαλασμένος εδώ και ένα μήνα. Ο ιδιωτικός της πόλης δεν λειτουργεί!!! Οι ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στην Πρέβεζα, τα Ιωάννινα για αξονική τομογραφία. Ταλαιπωρούνται, κινδυνεύει η ζωή τους.

Αναφέρουμε ένα τραγικό παράδειγμα:

Το Σάββατο το βράδυ 4/11/2017 24χρονος είχε πτώση από μεγάλο ύψος. Διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Άρτας με σοβαρά τραύματα (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις). Ο Αξονικός δεν λειτουργούσε. Οι γιατροί δεν είχαν επιλογή. Η κατάσταση του ασθενούς δεν επέτρεπε την διακομιδή για αξονική στα Ιωάννινα. Διερεύνησαν στα τυφλά χειρουργικά τον ασθενή για εσωτερική αιμορραγία με μεθόδους που παραπέμπουν σε εποχές πριν ανακαλυφθούν τα διαγνωστικά μηχανήματα. Τελικά υπήρχε εσωτερική αιμορραγία. Χειρουργήθηκε και σώθηκε ο ασθενής. Συγχαρητήρια στους γιατρούς. Με την επαγγελματική ευσυνειδησία και την επιστημονική κατάρτιση που διαθέτουν, έσωσαν τον ασθενή. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Διοίκηση του Νοσοκομείου που άφησε το Νοσοκομείο χωρίς αξονικό».

Εξάλλου, τα ασανσέρ του Νοσοκομείου το τελευταίο ενάμιση χρόνο συνεχώς εμφανίζουν βλάβες, κατάσταση που παραπέμπει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Και συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται ακόμη και όσοι μεταβαίνουν από τους θαλάμους στο χειρουργείο προκειμένου να χειρουργηθούν.
Οι ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό ταλαιπωρούνται ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες. Θέλουν αντικατάσταση οι μηχανισμοί. Γίνονται μικροεπισκευές και πάλι σε λίγες ημέρες χαλάνε. Όταν είναι χαλασμένα όπως την προηγούμενη εβδομάδα, στο ίδιο ασανσέρ που μεταφέρονται ασθενείς με φορεία, μεταφέρονται σκουπίδια, τρόφιμα».

Τέλος, μία άλλη κατάσταση που ταλαιπωρεί τους ασθενείς, είναι το γεγονός, ότι ζεστό νερό το Νοσοκομείο Άρτας έχει μόνο το πρωί και αυτό γίνεται για οικονομία στο πετρέλαιο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η παραπάνω καταγραφή, δεν αποτελεί μόνο δήλωση - αξιολόγηση της Ομοσπονδίας, αλλά σχολιασμοί και του Σωματείου των Εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Κ. Τσίπρα επισκεφθείτε το νοσ. Άρτας για να δείτε τα χάλια του - Χωρίς επεμβάσεις & φύλαξη

Τα πρωτογενή πλεονάσματα, στέλνουν στα τάρταρα ΕΣΥ & ΕΟΠΥΥ - Μείον 576 εκατ. ευρώ στα ταμεία τους