ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύμφωνο συνεργασίας των γιατρών της Αυστραλίας με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών

Σύμφωνο συνεργασίας με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, υπέγραψε ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Αυστραλίας, συμμετέχοντας ενεργά στη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας που οικοδομείται μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων ανά τον κόσμο.

Σύμφωνο συνεργασίας των γιατρών της Αυστραλίας με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών

Η υπογραφή του Συμφώνου έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα που διοργάνωσαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017.

Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών που αποτελεί πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, αποτελεί διεθνή κόμβο για τη διασύνδεση όλων των Ελλήνων ιατρών ανά τον κόσμο με κύριους στόχους, την ανταλλαγή απόψεων, την ανάπτυξη επιστημονικού διαλόγου και τη μετάδοση τεχνογνωσίας, τη διευκόλυνσή τους στην ανεύρεση εργασίας, τη δημιουργία κινήτρων με στόχο την επιστροφή τους και την επαγγελματική τους δραστηριοποίηση στην Ελλάδα, την εθελοντική παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών από Έλληνες ιατρούς σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης και αντικειμενικής ανθρωπιστικής βοήθειας ανά τον κόσμο, τη καθιέρωση και απονομή Βραβείων Αριστείας για τους Έλληνες Ιατρούς με διεθνώς αναγνωρισμένη δράση κ.α

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψε με τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Αυστραλίας ο οποίος αριθμεί 600 μέλη, προβλέπεται μεταξύ άλλων, η ανταλλαγή φοιτητών Ιατρικής στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα των δύο χωρών και η συμμετοχή τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Ο μεγάλος αριθμός των Ελλήνων ιατρών συνθέτουν ένα επιστημονικό δυναμικό υψηλής ποιότητας, με αναγνωρισμένες διεθνώς περγαμηνές και ικανότητες, με τεράστια εμπειρία και μεγάλη κοινωνική προσφορά. Αυτό το αξιόλογο δυναμικό είναι διασκορπισμένο σε όλα τα σημεία της υφηλίου και αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδος. Θέλουμε να αναδείξουμε την ιατρική επιστήμη και τον Έλληνα ιατρό ως ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νέας Ελλάδας που πρέπει να δημιουργήσουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας, Μαρίνης Πιρπιρής δήλωσε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η ευκαιρία να συμβάλλουμε στη συνεχή ενημέρωση και στην εκπαίδευση Ελλήνων Ιατρών, παγκοσμίως, προωθώντας έτσι το πνεύμα της ελληνικής επιστήμης. Ως Έλληνες της διασποράς στη μεγαλύτερη πόλη Ελληνόφωνων εκτός Ελλάδας, ευχόμαστε επιτυχία στην προσπάθεια για την προώθηση του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα και δεσμευόμαστε για την υποστήριξή μας».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου για τον τουρισμό υγείας, παρουσιάστηκε από τον Πέτρο Μαμαλάκη, Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας ένα διαδικτυακό μαγκαζίνο το GREEKSNET, που φιλοδοξεί να ενώσει τους Έλληνες ανά τον κόσμο καθώς θα μπορούν να διαβάσουν σημαντικά νέα από τη ομογένεια και την Ελλάδα, δράσεις για τον τουρισμό υγείας και ελληνικές πρωτοπορίες στην επιστήμη.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η διοργάνωση του 1ου συνεδρίου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών που θα γίνει στη Κω τον ερχόμενο Μάϊο, σηματοδοτώντας προς κάθε κατεύθυνση την οικουμενικότητα της ελληνικής επιστήμης.

27 11 2017 symfwno synergasias inst ell iatrwn3

Διαβάστε ακόμη:

Η «καρδιά» του ελληνικού ιατρικού τουρισμού χτυπά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας

Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών: Οι Έλληνες γιατροί ενώνονται σε όλον τον κόσμο



Ιαματικός Τουρισμός: Αναξιοποίητα τα 752 σημεία της Ελλάδας

Τουρισμός Υγείας: Μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία αλλά με υποστελεχωμένες δομές στην περιφέρεια