ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΛΠΙΔΑ ανακηρύσσει τη Νάνα Μούσχουρη «Καλλιτέχνη για την Ελπίδα 2018-2020»

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» τίμησε σήμερα Τρίτη τη Νάνα Μούσχουρη για την μακροχρόνια πρόσφορά της στο έργο του Συλλόγου, την καλωσόρισε για άλλη μια φορά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και την ανακήρυξε «Καλλιτέχνη για την Ελπίδα 2018-2020», παρουσία μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου και δημοσιογράφων.

Η ΕΛΠΙΔΑ ανακηρύσσει τη Νάνα Μούσχουρη «Καλλιτέχνη για την Ελπίδα 2018-2020»

«Καλλιτέχνης για την Ελπίδα» (ή στα αγγλικά Artist for Hope) είναι ένας τίτλος που για πρώτη φορά καθιερώνει φέτος ο Σύλλογος και θα δίνεται για δύο χρόνια σε διακεκριμένους καλλιτέχνες που διαθέτουν το χάρισμα, την πρόθεση και τη δυναμική να προωθούν τα ιδεώδη και τους σκοπούς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να ευαισθητοποιούν την κοινωνία σε θέματα που αφορούν αιματολογικά και ογκολογικά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Η Πρόεδρος των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, καλωσορίζοντας τη Νάνα Μούσχουρη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων χαρακτήρισε πολύ σημαντική και συμβολική για τον Σύλλογο τη σημερινή μέρα και στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στη συγκινητική προσφορά της κυρίας Μούσχουρη εδώ και πολλά χρόνια, τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων.

«Σήμερα, είπε μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη, τιμάμε τη Νάνα Μούσχουρη, μια μεγάλη σύμμαχο της ΕΛΠΙΔΑΣ, μια αγαπημένη φίλη και ταυτόχρονα μια διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και περισσότερους από 300 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους που την κατατάσσουν ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς καλλιτέχνιδες όλων των εποχών παγκοσμίως. Παράλληλα η αποστολή που επιτελεί ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF και το σπουδαίο ανθρωπιστικό της έργο για τα παιδιά σε διάφορα μέρη του κόσμου, είναι αξιομνημόνευτα και εκφράζουν τη βαθιά της ευαισθησία και την επιθυμία της να σταθεί στο πλευρό παιδιών που έχουν ανάγκη.

Αυτή είναι η Νάνα της καρδιάς μας. Η πρώτη καλλιτέχνης που μας πίστεψε και αφιέρωσε τη συναυλία της «Χωρίς Σύνορα» στο Μέγαρο Μουσικής για την ενίσχυση του έργου μας το 1994. Έδωσε φτερά στα μηνύματά μας που έφτασαν σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από την αγγελική φωνή της. Το έκανε με δική της πρωτοβουλία και δεν θα το ξεχάσω ποτέ! 20 χρόνια μετά, το 2014 τραγούδησε στο Ηρώδειο με την αγαπημένη της κόρη, Λενού, στο πλαίσιο της περιοδείας της “Happy Birthday Tour” για να μεταφέρει τα μηνύματα της εκστρατείας μας για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ενώ μερικούς μήνες αργότερα τραγούδησε στο Τορόντο για την ΕΛΠΙΔΑ, για την αδελφοποίηση του δικού μας Νοσοκομείου με το Sick Kids Hospital του Καναδά. Όλα αυτά τα χρόνια, οι δεσμοί μας εξελίχθηκαν σε μια μεγάλη και δυνατή φιλία και τα παράλληλα μονοπάτια που βαδίζουμε μέσα από την UNICEF και την UNESCO για προγράμματα αφιερωμένα στα παιδιά όλου του κόσμου, κάνει τη σχέση μας ακόμα πιο μοναδική. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω θερμά για την ανεκτίμητη στήριξή της στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ και την ευγενική της πρόθεση να διοργανώσει συναυλία υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα 60 χρόνια "Χάρτινο το Φεγγαράκι" / Μάνος Χατζιδάκις - Μελίνα Μερκούρη – Νίκος Γκάτσος, στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2018, που θα αφιερώσει στο έργο του Συλλόγου μας.

Για την ανεκτίμητη συμπαράστασή της, βραβεύσαμε την Νάνα στην επέτειο των 20 χρόνων της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Το αστέρι με το όνομά της βρίσκεται στον Τοίχο των Αστεριών εδώ και πολύ καιρό. Και σήμερα ο Σύλλογός μας αποφάσισε να την τιμήσει και να την ανακηρύξει «Καλλιτέχνη για την Ελπίδα».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απευθυνόμενη στη Νάνα Μούσχουρη της είπε: «Αγαπημένη μου Νάνα, ο κόσμος εκφράζει την αγάπη του για σένα σε κάθε σου κάλεσμα και όχι άδικα. Γιατί εκτός από προικισμένη καλλιτέχνιδα, είσαι μια μεγάλη Ελληνίδα, ένας άνθρωπος με βαθιά κοινωνική ευαισθησία και αξιέπαινο πολιτιστικό και ανθρωπιστικό έργο διεθνώς για το οποίο αισθανόμαστε όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι. Η ακτινοβολία, το ταλέντο και η προσωπικότητά σου έχουν γίνει εθνικά σύμβολα και σε κατατάσσουν όχι μόνο στα υψηλότερα σκαλοπάτια του καλλιτεχνικού πενταγράμμου αλλά και ανάμεσα στις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της σύγχρονης τέχνης και του πολιτισμού διεθνώς. Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας να σε ανακηρύξουμε «Καλλιτέχνη για την Ελπίδα» εμπιστευόμενοι στα χέρια σου τον επίσημο ρόλο που καθιερώσαμε φέτος, με βάση τα διεθνή πρότυπα, για την αναγνώριση της προσφοράς σου και της θέλησής σου να μεταδίδεις τα μηνύματα της ΕΛΠΙΔΑΣ στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η Νάνα Μούσχουρη συγκινημένη από τη θερμή υποδοχή και την τιμή που της κάνει η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» όταν πήρε τον λόγο είπε: «Είμαι παιδί του πολέμου και όπως ανέφερε η Μαριάννα προηγουμένως πάντα έβλεπα τη ζωή με μεγάλη ελπίδα που την είχα μέσα μου, αλλά δεν είχε γίνει πραγματικότητα μέχρι τη στιγμή που συνάντησα τη Μαριάννα και τον Βαρδή και συμφωνήσαμε να κάνουμε την πρώτη συναυλία… Η Μαριάννα με βοήθησε να είμαι χρήσιμη με τον δικό μου τρόπο και ό,τι έκανα το έκανα με αγάπη. Και όταν κάτι γίνεται με αγάπη είναι πετυχημένο… Γι’ αυτό ό,τι κάνετε εσείς είναι τόσο πετυχημένο. Γιατί το κάνετε με αγάπη… Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γίνει αυτή η συναυλία το καλοκαίρι… Θέλω να σας πω ότι όλα αυτά τα χρόνια η Μαριάννα είναι στην καρδιά μου γιατί μας κάνει υπερήφανους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Όπου την γνωρίζουν και γνωρίζουν το έργο της Μαριάννας κερδίζει και η Ελλάδα εμπιστοσύνη και αξία… Κι εγώ νιώθω υπερήφανη που είμαι δίπλα σας και σας ευχαριστώ όλους για ό,τι κάνετε για τα παιδιά… Είμαι πολύ συγκινημένη και θέλω να σας πω ότι θα ξεκινήσω, πρώτα ο Θεός κι αν όλα πάνε καλά, από την Ευρώπη μια σειρά από συναυλίες και μετά θα πάω στον Καναδά για μεγάλο διάστημα, και σας υπόσχομαι ότι κάθε βράδυ θα μιλάω για την ΕΛΠΙΔΑ και από κάθε παράσταση θα προσφέρω στον Σύλλογο μέρος των εσόδων. Εκείνο που ζήτησα πάνω απ´ όλα στη ζωή μου και μέσα από τον τρόπο που τραγουδούσα , ήταν η αγάπη η ελπίδα και την ειρήνη . Κι αυτή η ελπίδα με συνδέει βαθιά με το έργο σας. Παίρνω κι εγώ ελπίδα από σας! Παίρνω ελπίδα απ’ όλα αυτά που δημιουργείτε από την ελπίδα που εσείς δίνετε!»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, Δρ. Στέλιος Γραφάκος, και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» οι κυρίες: Μελίνα Δασκαλάκη, Ντόρα Ψαλτοπούλου Δημοπούλου, Τζωρτζίνα Έλληνα, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Αθανασία Μαρινάκη, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττα, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, Αφροδίτη Πλακιωτάκη και, Ντίνα Πριτσιβέλη, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου .

Διαβάστε ακόμη:

Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» & το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη κοντά στους πληγέντες της Μάνδρας