ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάνδρα Αττικής: Απολογισμός για τους πληγέντες - Τι έχουν προσφέρει οι φαρμακοποιοί

Η αλληλεγγύη και η ουσιαστική στήριξη από πολίτες και Οργανισμούς, γιατρούς και φαρμακοποιούς, ΜΚΟ και επιχειρήσεις, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν κυριαρχήσει από την πρώτη στιγμή στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι βίωσαν τις καταστροφικές πλημμύρες πριν δύο εβδομάδες.

Μάνδρα Αττικής: Απολογισμός για τους πληγέντες - Τι έχουν προσφέρει οι φαρμακοποιοί

Ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, ανακοίνωσε πως ενέκρινε κονδύλι 60.000 ευρώ για τους πληγέντες γιατρούς της περιοχής, ενώ θα ακολουθήσει άμεσα και δεύτερο κονδύλι, ενώ και οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τους συναδέλφους τους.

Από την πλευρά του, ο Φαρμακοποιός Μέλος ΔΣ ΦΣΑ & ΠΦΣ ΝΠΔΔ Γιάννης Δαγρές, προχώρησε σε μία καταγραφή σχετικά με το τι έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής και ποιοι έχουν στηρίξει τους πληγέντες.

Σύμφωνα με τον απολογισμό:

Μέχρι αυτή τη στιγμή (σύμφωνα με πληροφορίες από συναδέλφους της περιοχής της περιοχής: Μάνδρα Αττικής, και αναφορικά με Συλλόγους, Οργανισμούς, εταιρείες και λοιπές δομές που δραστηριοποιούνται στον χώρο του φαρμάκου):

1) Χρηματική βοήθεια έχει δοθεί από τους εξής:

- Φαρμ. Σύλλογο Θεσσαλονίκης (800,00 ευρώ ανά πληγέν Φαρμακείο),

- Τομέα φαρμακοποιών Κηφισιάς Αττικής (335,00 ευρώ ανά πληγέν Φαρμακείο),

- Χρηματική ενίσχυση από Δήμο Αιγάλεω (215,00 ευρώ ανά πληγέν Φαρμακείο),

2) Χρηματική βοήθεια αναμένεται ακόμα από τους εξής:

- Χρηματική ενίσχυση από Φαρμακοποιούς και Σύλλογο Λασιθίου Κρήτης (εντός της ημέρας κατά πάσα πιθανότητα),

- Χρηματική ενίσχυση από Φαρμακοποιούς και Σύλλογο Κέρκυρας (μέχρι τις 8-12-2017),

- Χρηματική ενίσχυση από Πανελλήνιο Φαρμ. Σύλλογο (ΠΦΣ-ΝΠΔΔ) (έχει ήδη εγκριθεί με Απόφαση Διοικητ. Συμβουλίου από τις 23-11-2017 και αναμένεται άμεσα μετά το πέρας της διεκπεραίωσης της συλλογής των απαραίτητων δικαιολογητικών),

- Χρηματική ενίσχυση από Φαρμ. Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ-ΝΠΔΔ)

(Αναμένεται Συνεδρίαση Διοικητ. Συμβ. ΦΣΑ την προσεχή Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 για τον τρόπο και χρόνο παροχής της βοήθειας, καθώς και η λήψη αποφάσεων συνολικά για το τι θα πράξει ο Σύλλογος για στήριξη των συναδέλφων και μελών του),

3) Άλλου είδους βοήθεια, (υλικοτεχική υποστήριξη-προϊόντα-πιστώσεις κλπ., είτε σε κάποια είτε συνολικά σε όλα τα πληγέντα Φαρμακεία) έχουν προσφέρει οι εξής:

- ΠΕΙΦΑΣΥΝ,

- ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ,

- ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,

- POWER HEALTH,

- FREZYDERM,

- GLAXO SMITH KLINE,

- BRATANIS,

- SOSTAR,

- ZARBIS,

- ΦΑΡΜΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ,

- MEDICEL,

- MEDISEI,

- GARDEN OF PANTHENOLS,

4) Ο ΕΟΠΥΥ (πέραν των ενεργειών στις οποίες έχει ήδη προβεί για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση εν μέρει της ομαλής τροφοδοσίας του πληθυσμού στα απαραίτητα φάρμακα, αναμένεται να προτείνει άμεσα ρύθμιση στο Υπ. Υγείας που θα επιτρέπει την αποζημίωση των συνταγών που είχαν εκτελεστεί στα πληγέντα Φαρμακεία και καταστράφηκαν ή χάθηκαν εξαιτίας της θεομηνίας. Εντός της εβδομάδας θα υπάρχουν νεότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το ζήτημα αυτό.

«Είναι χρέος μας απέναντι στην ανθρωπιά μας να γνωρίζουμε ποιοι στηρίζουν έμπρακτα, και είναι βέβαιο ότι κανείς συνάδελφος δεν θα ξεχάσει ποιοι συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους συναδέλφους και συνανθρώπους μας.
Όλοι οι ανωτέρω φορείς, Οργανισμοί και εταιρείες μας κάνουν υπερήφανους με τη στάση τους, ξεχωρίζουν, και αξίζουν την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση από όλους μας», σχολιάζει σχετικά ο κ. Δαγρές.

Εξάλλου την προσεχή Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, συνεδριάζει και το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ-ΝΠΔΔ) με θέμα μεταξύ άλλων, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πληγέντων συναδέλφων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής.

Όπως αναφέρει ακόμη ο κ. Δαγρές, επειδή κάθε βοήθεια απ΄ όπου και αν προέρχεται είναι ζωτικής σημασίας,
καθώς η καταστροφή των Φαρμακείων από τη θεομηνία είναι ολοκληρωτική και χρηματικώς ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά Φαρμακείο, ενώ η αποκατάσταση της λειτουργίας τους ενδεχομένως να καθυστερήσει ημέρες ολόκληρες ή/και ενδεχομένως εβδομάδες, προσωπικά θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους όσοι είναι πρόθυμοι να κινητοποιηθούν ή/και να κινητοποιήσουν άλλους, είτε:

- Φαρμ. Σύλλογοι, είτε

- Τομείς φαρμακοποιών εκ μέρους Φαρμακείων της Αττικής, είτε

- εταιρείες, είτε

- ο οποισδήποτε, να ενεργοποιηθούν και να το πράξουν επίσης.

Όποιος αισθάνεται δηλαδή την ανάγκη να βοηθήσει δεν χρειάζεται να παρακολουθεί ή να περιμένει μόνο από άλλους,
μπορεί να ενεργοποιηθεί και να οργανωθεί με άλλους και παράλληλα, και θα είναι πολύ ωφέλιμο και ενισχυτικό στη συνολική προσπάθεια να το πράξει.

Κατάλογος των πληγέντων με ολική καταστροφή Φαρμακείων συναδέλφων ήδη έχει δημοσιοποιηθεί σε σχετικό έγγραφο από τον Φαρμ. Σύλλογο Αττικής ήδη από τις 20-11-2017:

1. ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΜΑΝΔΡΑ)

2. ΓΙΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΜΑΝΔΡΑ)

3. ΣΙΜΠΑΡΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΝΤΕ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ Ο.Ε. (ΜΑΝΔΡΑ)

4. ΓΚΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΜΑΝΔΡΑ)

5. ΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΜΑΝΔΡΑ)

6. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ (ΜΑΝΔΡΑ)

7. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ (Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ)

Φαρμακεία που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές μεν, αλλά μικρότερης έκτασης αναλογικά με τα παραπάνω, ή δεν υπέστησαν σημαντικές ζημιές τέτοιες που να έχει διακοπεί η λειτουργία τους:

1. ΜΑΡΤΖΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΜΑΝΔΡΑ)

2. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (ΜΑΝΔΡΑ)

3. ΡΟΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΑΝΔΡΑ)

4. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (ΜΑΝΔΡΑ)

5. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ)

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ: Έκτακτη ενίσχυση 60.000 ευρώ στους πληγέντες γιατρούς της Δυτ. Αττικής



Ο ΙΣΑ συγχαίρει τους ιατρούς του Θριάσιου για την παροχή υπηρεσιών στους πληγέντες

Οικονόμου: Ανεπάρκεια στήριξης των πληγέντων στη Δυτ. Αττική δείχνει η κυβέρνηση

Ο ΕΟΠΥΥ στο πλευρό των πληγέντων: Πράσινο φως για χειρόγραφες συνταγές, ΦΥΚ & αναλώσιμα