ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης: Στον αέρα 2.500 ασθενείς - Έκλεισε το πολύτιμο τμήμα Ανοσολογίας

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά, όμως το τμήμα Ανοσολογίας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που έκλεισε πριν δύο μήνες λόγω υποστελέχωσης, εξυπηρετούσε 2.500 ασθενείς που αντιμετωπίζουν βαριά και χρόνια νοσήματα και ήδη οι πάσχοντες, βρίσκονται σε απόγνωση.

Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης: Στον αέρα 2.500 ασθενείς - Έκλεισε το πολύτιμο τμήμα Ανοσολογίας

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λειτουργούσε Τμήμα κλινικής Ανοσολογίας, ως εξωτερικό ιατρείο της Β’ Παθολογικής κλινικής, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας τα εξής:

«Το τμήμα έκλεισε το Σεπτέμβριο του 2017 επειδή συνταξιοδοτήθηκε η καθηγήτρια Ιατρικής κυρία Μπούρα. Οι δύο ιατροί Πανεπιστημιακοί υπότροφοι δεν έχουν δικαίωμα λειτουργίας του τμήματος. Δεν μπορούν να κάνουν εξετάσεις, να δεχθούν τις απαραίτητες ιατρικές οδηγίες και να λάβουν φαρμακευτική αγωγή από το εν λόγω τμήμα που γνωρίζει το ιστορικό τους.
Παρατημένες είναι οι μελέτες πολλών ετών, οι οποίες βοηθούν στην επιτυχή ιατρική αντιμετώπιση των ασθενών.

Ταυτόχρονα οι ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν γνωμάτευση από το Νοσοκομείο που διαθέτει το ιστορικό τους, για να τις χρησιμοποιήσουν στις αιτήσεις αξιολόγησης αναπηρίας του ΚΕΠΑ. Για φανταστείτε να χάσουν και τις συντάξεις τους;

Αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικά ιατρεία επί πληρωμή. Ξεκινάνε να παρακολουθούνται από την αρχή σε ιατρούς που δεν έχουν γνώση του ιστορικού τους».

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, η τραγική πραγματικότητα δεν κρύβεται σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ, στηλιτεύοντας για ακόμη μια φορά την κατάσταση στη δημόσια υγεία.

Διαβάστε ακόμη:

Δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

Νέα αιμοδυναμκή μονάδα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Νέες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία σήμερα για τους επικουρικούς γιατρούς