ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα σεντόνια του ΕΣΥ & το παρακράτος του Πολάκη

Οι μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα και υλικό στα δημόσια νοσοκομεία, αποτυπώνονται για ακόμη μία φορά με αφορμή την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην προσωπική του σελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τα σεντόνια του ΕΣΥ & το παρακράτος του Πολάκη

Ειδικότερα, με αφορμή καταγγελία συνεργάτιδάς του για ελλείψεις σεντονιών στο Σισμανόγλειο, ο κ. Πολάκης, στο μήνυμά του έκανε λόγο για παρακράτος, «τα πλοκάμια του οποίου όμως θα κόψουμε» όπως είπε. Παραβλέπει όμως το γεγονός ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ότι το ΕΣΥ σφαδάζει από ελλείψεις υλικών και ιματισμού, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία συχνά να γίνονται αποδέκτες δωρεών από ασθενείς και συγγενείς αυτών.

«Την άλλη εβδομάδα έρχονται 2.000 σεντόνια» είναι η διαβεβαίωση που δίνεται κάθε εβδομάδα τους τελευταίους μήνες από τη διοίκηση του Σισμανόγλειου προς τους υπεύθυνους των κλινικών που εκλιπαρούν για ιματισμό.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, μέχρι και την περασμένη Πέμπτη, στο Σισμανόγλειο δεν υπήρχαν γάντια, συσκευές ορού, πλαστικά ποτηράκια νερού για τους ασθενείς, κρέμα ξυλοκαΐνης, σημαντικής υγειονομικής αξίας (και όχι οικονομικής) για το έργο των επαγγελματιών υγείας και τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.

Όλα τα υλικά που προσδιορίζονται ως "υλικά σε έλλειψη" αναπληρώνονται με μέριμνα των ίδιων των ασθενών και των οικείων τους. Πολύ δε περισσότερο τα σεντόνια, που δεν χρειάζεται να αγοραστούν αλλά να μεταφερθούν από τον ιματισμό του σπιτιού τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ασθενείς που τα αφήνουν στο νοσοκομείο όταν παίρνουν εξιτήριο, λέγοντας πως τα δωρίζουν για τους επόμενους. Ένας ασθενής μάλιστα μετά τη νοσηλεία του και έχοντας έχοντας βιώσει την εμπειρία αυτή, επέστρεψε στο Σισμανόγλειο με δωρεά 30 σεντονιών που έφεραν τυπωμένο το επώνυμο του...

Μια αναζήτηση στη Διαύγεια τέλος, δείχνει αυτό που επιχειρούν να αποσιωπήσουν οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας και οι διοικήσεις του ΕΣΥ: πως οι δωρεές ενισχύουν με αμείωτο ρυθμό το σύστημα υγείας με υλικά και ιματισμό, προκειμένου να λειτουργήσει.

Με πληροφορίες από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε ακόμη:

Πολάκης: Παρακράτος με πλοκάμια αλλά θα τα κόψουμε - Τι αναφέρει για το Σισμανόγλειο