ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΝΟΠ: Σφοδρή αντίδραση για τα λεγόμενα Πολάκη περί παρακράτους στο ΕΣΥ

Σφοδρή είναι η αντίδραση των νοσηλευτών μέσα από το θεσμικό τους όργανο (ΠΑΣΟΝΟΠ) αναφορικά με τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος μίλησε για παρακράτος με αφορμή τις ελλείψεις σε σεντόνια στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

ΠΑΣΟΝΟΠ: Σφοδρή αντίδραση για τα λεγόμενα Πολάκη περί παρακράτους στο ΕΣΥ

Παράλληλα η ΠΑΣΟΝΟΠ, καταδικάζει και τον συνάδελφο νοσηλευτή, ο οποίος ζήτησε από τους ασθενείς της συνεργάτιδας του κ. Πολάκη, να φέρουν ιματισμό από το σπίτι τους.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Πολάκης, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό για τις ελλείψεις ιματισμού στο νοσοκομείο, μίλησε «για παρακράτος, τα πλοκάμια του οποίου θα πατάξουμε» όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα. Ξεχνάει όμως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ότι τα περισσότερα νοσοκομεία, πορεύονται από τις δωρεές ασθενών και συγγενών τους.

Ειδικότερα, με αφορμή το περιστατικό που κατήγγειλε δημόσια από την προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Πολάκης, και αφορά τις ελλείψεις ιματισμού στο νοσοκομείο "ΣΙΣΜΑΝΌΓΛΕΙΟ", η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.Σ.Ο.Νο.Π) τοποθετείται ως εξής:

«Ομόφωνα τα μέλη του ΓΣ και της ΕΕ της Ομοσπονδίας, θεωρούμε ανάρμοστη και καταδικαστέα την προτροπή που φέρεται να έδωσε συνάδελφός μας προς τους συνοδούς «να φέρουν σεντόνια από το σπίτι τους», στο αίτημά τους για αλλαγή ιματισμού ασθενούς.

Ωστόσο ο τρόπος που επέλεξε ο Αν. Υπουργός να αντιδράσει και κυρίως το γεγονός ότι ανακάλυψε μηχανισμούς ... παρακράτους πίσω από το ατυχές αυτό περιστατικό, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Αποτελεί θεμελιώδη αρχή ότι σε κάθε αστοχία πρωτίστως αναζητούμε τις ελλείψεις και τα κενά στις διαδικασίες που ακολουθούνται, προκειμένου να αποτρέψουμε την επανάληψη της αστοχίας.

Προηγείται πάντα το «Τι φταίει» ή «τι έφταιξε» προκειμένου να ανασχεδιάσουμε εάν χρειαστεί όλη τη διαδικασία, και να γίνει παράδειγμα εκρίζωσης κακώς κειμένων και στο χώρο της Υγείας και στο σύστημα γενικότερα όπου εμπλέκονται διαδικασίες και άνθρωποι. Στην αναζήτηση επομένως στο «τι φταίει», μπορεί να αποκαλυφθεί ότι η διαδικασία ήταν λανθασμένη χωρίς δόλο, ενώ, έπεται ή όχι, και η εμπλοκή φυσικών προσώπων.

Υπό αυτή την έννοια, αντί ο Αν. Υπουργός να διαπομπεύσει δημόσια τη Νοσηλεύτρια της βάρδιας, όφειλε να ακολουθήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες προκειμένου να διαπιστώσει γιατί συνέβη αυτό που συνέβη, και να παρέμβει ώστε η αλυσίδα προμήθειας ιματισμού να λειτουργεί απρόσκοπτα όλο το 24ωρο.

Ως εκ τούτου, η επιλογή του να αποδώσει χαρακτηρισμούς «παρακράτους» και «προθέσεις αντιπολιτευτικής διάθεσης» στους συναδέλφους μας, κρύβει τη σπουδή του να αποποιηθεί των ευθυνών του ως ο καθ ύλην αρμόδιος να θεραπεύσει την όποια αστοχία».

Διαβάστε ακόμη:

Τα σεντόνια του ΕΣΥ & το παρακράτος του Πολάκη



Πολάκης: Παρακράτος με πλοκάμια αλλά θα τα κόψουμε - Τι αναφέρει για το Σισμανόγλειο