ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η απάντηση της διοίκησης του Σισμανόγλειου για τα... άφαντα σεντόνια

Τη δική της απάντηση για την έλλειψη σεντονιών στο νοσοκομείο, δίνει η διοίκηση του Σισμανογλείου, επισημαίνοντας ότι ήδη διατάχτηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν.

Η απάντηση της διοίκησης του Σισμανόγλειου για τα... άφαντα σεντόνια

Η διοίκηση παραδέχεται ότι πράγματι, υπάρχουν ελλείψεις σε ιματισμό (κυρίως σεντόνια), ενώ κουβέρτες είναι σε επάρκεια, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων ανταποκρίνεται δουλεύοντας με αυταπάρνηση, όπως τονίζει.

Να θυμίσουμε ότι το πρόβλημα ανέκυψε το Σάββατο, μετά από ανάρτηση αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι συνεργάτιδά του αντιμετώπισε πρόβλημα με έλλειψη ιματισμού στο Σισμανόγλειο. Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για παρακράτος (κάτι που στηλιτεύθηκε σφοδρά από την ΠΑΣΟΝΟΠ) τα πολοκάμια του οποίου θα κόψουμε, όπως σχολίαζε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης Σισμανογλείου- Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης έχει ως εξής:

«Όσον αφορά στις «ελλείψεις» σεντονιών και κλινοσκεπασμάτων σε κάποιους θαλάμους του Σισμανογλείου.
Καταρχήν η Διοίκηση πολλαπλές φορές κάνει επιτόπιους περιοδικούς ελέγχους σε όλες τις υποδομές για να διαπιστώσει άμεσα προβλήματα, γεγονός που το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι.

Διαπιστώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη κατά τις 10 πμ, μετά από επιτόπιο έλεγχο του Διοικητή σε κλινική του Νοσοκομείου, «έλλειψη» σεντονιών σε ορισμένα κρεβάτια με συνέπεια ασθενείς να έχουν στρώσει τα δικά τους. Κλήθηκε άμεσα το Τμήμα Επιστασίας- Ιματισμού και ανέφερε ότι εκτός του τρέχοντος αποθέματος, είχαν παραληφθεί πρόσφατα και άλλα 200 από την τμηματική παραλαβή των 2000 που έχουν παραγγελθεί ενώ κουβέρτες ήταν σε επαρκή ποσότητα διαθέσιμες.

Ζητήθηκε ΑΜΕΣΑ να ελεγχθούν όλα τα κλινικά Τμήματα και οι Μονάδες και αν υπήρχε κάποια έλλειψη να καλυφθεί.

Μετά από δύο ώρες περίπου συνέπεσε συνοδός ασθενή, που νοσηλευόταν στην Α’ Χειρουργική Κλινική να διαμαρτυρηθεί για τον ίδιο λόγο, αλλά και για έλλειψη κουρτίνας στο δωμάτιο. Μετά την αυτοψία του Διοικητή και των Τομεαρχών Νοσηλευτριών διορθώθηκαν άμεσα και ζητήθηκε συγνώμη εκ μέρους όλου του Νοσοκομείου.

Γνωρίζουν εργαζόμενοι ότι τους έχω ζητήσει μόλις διαπιστώσουν την όποια έλλειψη (κάτι που μπορεί και να συμβεί στην καθημερινότητα για διάφορους λόγους ) να ενημερώνουν άμεσα τους προϊσταμένους τους για να φτάνει αυτό στην Διοίκηση και να μην διστάζουν να χτυπήσουν οι ίδιοι την πόρτα του Διοικητή για να αναλάβει την ευθύνη άμεσα και να δώσει λύση. Το γνωρίζουν λοιπόν ότι η πόρτα είναι ανοικτή για όλους άμεσα. Τέτοια ευαισθητοποίηση ζητήθηκε.

Για την ιστορία τώρα. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε τα πόδια της η παρούσα Διοίκηση στο Νοσοκομείου δήλωσε πολλαπλές φορές ότι ελάχιστη απαίτησή της και υποχρέωσή της είναι: Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ασφάλεια ασθενών και εργαζόμενων στα τρία Νοσοκομεία, να μην επιτραπεί ασθενής να επιβαρυνθεί από υλικά και ό,τι σχετικά στα δημόσια Νοσοκομεία ευθύνης και να προστατευτεί η δημόσια περιουσία και οι διαθέσιμοι πόροι από φαινόμενα διαφθοράς.

Η ΜΕΓΑΛΗ πλειονότητα των εργαζόμενων (νοσηλευτές, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό, ιατροί κτλ ) ανταποκρίνεται, δουλεύοντας με αυταπάρνηση σε δύσκολές συνθήκες για να υπηρετήσει το δημόσιο σύστημα και τον πολίτη. Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι υπάρχουν και νοοτροπίες του «ωχ αδελφέ», «τα πράγματα θα πάνε σύμφωνα με την διαδικασία και βλέπουμε», αλλά και δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς ότι μπορεί και να υπάρχει και υπονόμευση πολλές φορές βουβή μέσα από την χρονοτριβή, την γραφειοκρατία κτλ.

Για αυτό εκτός των άλλων ενεργειών Διατάχτηκε κατεπείγουσα Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν.

ΥΓ καλό θα ήταν όσοι θέλουν να τιμούν την δημοσιογραφική πένα ..να διασταυρώνουν την κάθε είδηση να ρωτούν και την Διοίκηση για να δώσουν ποιότητα πληροφόρησης στον πολίτη και όχι κάτι άλλο… ακατανόμαστο».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣΟΝΟΠ: Σφοδρή αντίδραση για τα λεγόμενα Πολάκη περί παρακράτους στο ΕΣΥ



Τα σεντόνια του ΕΣΥ & το παρακράτος του Πολάκη

Πολάκης: Παρακράτος με πλοκάμια αλλά θα τα κόψουμε - Τι αναφέρει για το Σισμανόγλειο