ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Στο Σισμανόγλειο λείπουν σεντόνια γιατί η διοίκηση θέλει πλεόνασμα στο τέλος του έτους

Σχεδόν viral κοντεύουν να γίνουν τα σεντόνια του Σισμανόγλειου νοσοκομείου τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη (στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης) ότι ακόμη και γι αυτά, ευθύνεται το...παρακράτος που έχουν δημιουργήσει γιατροί και νοσηλευτές.

ΠΟΕΔΗΝ: Στο Σισμανόγλειο λείπουν σεντόνια γιατί η διοίκηση θέλει πλεόνασμα στο τέλος του έτους

Βαριές λέξεις και χαρακτηρισμοί αναμφισβήτητα, οι οποίες δεν βοηθούν καθόλου τη δημόσια υγεία και τους ανθρώπους που έχουν στηρίξει και εξακολουθούν να στηρίζουν με αίμα και κόπο το ΕΣΥ!

Οι ελλείψεις σε βασικά αναλώσιμα και ιματισμό, είναι γνωστές εδώ και χρόνια, συνεπεία της ύφεσης και των μειωμένων οικονομικών που εμφανίζουν τα δημόσια νοσοκοεμία, όπως γνωστές είναι και οι δωρεές από τους πολίτες και τους συγγενείς αυτών.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της, στηλιτεύει καυστικά τις δηλώσεις Πολάκη, καταθέτοντας ταυτόχρονα και μία ενδιαφέρουσα διάσταση, αναφορικά με τα οικονομικά του νοσοκομείου, καθώς η διοίκηση του Σισμανόγλειου, επιχειρεί να εμφανίσει στο τέλος του χρόνου πλεόνασμα, για το χατήρι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία: « Ο κουτσουρεμένος προϋπολογισμός εφέτος του Σισμανογλείου είναι 28 εκατ. ευρώ. Πως είναι δυνατόν να διαθέτει 5 εκατομμύρια ευρώ ταμειακό διαθέσιμο 20 ημέρες πριν κλείσει το έτος; Εάν πράγματι ισχύει αυτό, με δεδομένη την χάλια κατάσταση του εξοπλισμού, των υποδομών και των ελλείψεων σε υλικά του Νοσοκομείου, σημαίνει ότι ο Διοικητής εκτελεί κυβερνητικές εντολές να περισσέψουν χρήματα για να αποδείξει ότι το Νοσοκομείο είναι πλεονασματικό».

Την ίδια ώρα, σιγή ιχθύος από την πλευρά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού κυριαρχεί για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με την Ομοσπονδία. Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει τη Στάση Εργασίας σήμερα στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 12:00 – 14:00 και καλεί σε Συγκέντρωση τους Εργαζόμενους 12 το μεσημέρι στην πύλη του Νοσοκομείου.

Ο Πολάκης έπρεπε να είναι ταπεινός...

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο κος Πολάκης ξεφτιλίζει το θεσμό του Υπουργού Υγείας κατ’ επανάληψη, με δεδομένη τη στήριξη του κου Τσίπρα.
Σε μία περίοδο που τα Νοσοκομεία καταρρέουν από την αδυναμία κάλυψης βασικών λειτουργικών αναγκών αντί να στέκεται ταπεινός μπροστά στα προβλήματα, κατασκευάζει ενόχους για να κρύψει κάτω από χαλί την διάλυση.
Όλοι γνωρίζουν ότι τα Νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν να ανανεώσουν, να συμπληρώσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.

Οι δωρεές των πολιτών στο ΕΣΥ

Κοινό μυστικό είναι ότι οι ασθενείς φέρνουν κουβέρτες, μαξιλαροθήκες και σεντόνια από το σπίτι τους. Όχι γιατί το ζητάνε οι Νοσηλευτές αλλά γιατί διαπιστώνουν οι ίδιοι την ανάγκη. Κατά την εισαγωγή τους διαπιστώνουν ότι το κρεβάτι νοσηλείας δεν διαθέτει σεντόνια πάνω – κάτω και κουβέρτες ή όταν διαθέτει δεν αντικαθίστανται καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας τους, λόγω έλλειψης ιματισμού. Για λόγους καθαριότητας και για την αποφυγή νοσοκομειακών λοιμώξεων οι ασθενείς και καλά κάνουν αναγκάζονται και φέρνουν ιματισμό από το σπίτι τους.

Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο ο Αν. Υπουργός Υγείας μίλησε για παρακράτος που έχει πολλά πλοκάμια τα οποία υπονομεύουν της κυβέρνηση.

Τι ξεστόμισε ο Αν. Υπουργός Υγείας, την ώρα που ο Υπουργός Υγείας κος Ξανθός στέκει αμίλητος δεν παίρνει θέση και ο Πρωθυπουργός ακόμη τον κρατάει στη θέση του. Είπε ότι οι Νοσηλευτές, οι γιατροί συγκροτούν παρακράτος. Δηλαδή υπονομεύουν την κυβέρνηση και χειραγωγούν την πολιτική ζωή της χώρας.

Ο Πολάκης μπέρδεψε στο μυαλό του τους Νοσηλευτές με τις ομάδες που δρούσαν κάποτε πριν ισχυροποιηθεί η Δημοκρατία στον τόπο μας, εκτός της αστυνομίας, του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών. Τέτοιες αντιλήψεις είναι επικίνδυνες εάν τις ενστερνίζεται όλη η κυβέρνηση.

Ο κος Πολάκης δεν κρύβει την ιδιοκτησιακή καθεστωτική αντίληψη που έχει για το κράτος στο οποίο οι κολλητοί του θα πρέπει να τυγχάνουν πριγκιπικής μεταχείρισης. Η συνεργάτης του κου Πολάκη στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο βίωσε μία πραγματικότητα για τον ασθενή αδελφό της που βιώνουν καθημερινά όλοι οι ασθενής στα Δημόσια Νοσοκομεία. Διαπίστωσε ότι υπάρχει έλλειψη υλικών, ιατρικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και το λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να τρέχει πανικόβλητο.

Θέλουμε να θυμίσουμε στον κο Πολάκη, ότι επί των ημερών του οι δύο Αξονικοί Τομογράφοι του Νοσοκομείου ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας.

Στο διάστημα που ήταν χαλασμένοι αναγκάστηκε το παρακράτος να χειρουργήσει ασθενή με εσωτερική αιμορραγία στα τυφλά χωρίς να προηγηθεί αξονική (αιμορραγία κοιλιακής αορτής) και ευτυχώς τα πλοκάμια του παρακράτους έσωσαν τον ασθενή.

Άλλος ασθενής πέθανε κατά την μεταφορά του για αξονική στο Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

Το καλοκαίρι έβραζαν οι Ασθενείς λόγω έλλειψης κλιματισμού. Μετά τη δική μας καταγγελία αγοράστηκαν κάποιοι ανεμιστήρες.

Τι είπε η συνεργάτης του κου Πολάκη; «Κρύβετε τα σεντόνια και στέλνετε τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα». Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν έχουν χρήματα οι πολίτες κε Πολάκη να αναζητήσουν υπηρεσίες Υγείας στον Ιδιωτικό Τομέα. Προσφεύγουν θέλοντας και μη στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σταματήστε την κραμέλα του ιδιωτικού τομέα

Σταματήστε την καραμέλα του ιδιωτικού τομέα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι συνεχώς αυξανόμενη. Από πότε ο Υπουργός έχει δικαίωμα να καταλήγει αυθαίρετα και με σκοπιμότητες στο συμπέρασμα ότι φταίνε οι Νοσηλευτές για τις ελλείψεις ιματισμού, ότι φταίει ο Προϊστάμενος και τον αποπέμπει. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου από τη θέση του.

Για την συνεργάτη του φταίνε οι Νοσηλευτές. Όχι οι πολιτικές που ασκεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Ας κοιτάξουν στο καθρέπτη να βρουν τους φταίχτες.

Για τα σεντόνια κύριε Πολάκη που αναρωτηθήκατε που βρέθηκαν μετά την παρέμβασή σας γιατί δεν ρωτάτε τον Διοικητή; Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας παρέλαβε 200 σεντόνια από παραγγελία και μοίρασαν 20 σεντόνια σε κάθε τμήμα. Στρώθηκαν δέκα κρεβάτια σε κάθε κλινική. Τα υπόλοιπα έμειναν χωρίς σεντόνια. Το Σαββατοκύριακο πάλι δεν υπήρχαν σεντόνια».

Το Σισμανόγλειο όμως, αντιμετωπίζει και μία σειρά από άλλα προβλήματα σε αναλώσιμα, αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους, εκτός από τις ελλείψεις σε ιματισμό.

Ειδικότερα:

Αξονικοί τομογράφοι

Το Νοσοκομείο διαθέτει δύο Αξονικούς. Ο ένας είναι χαλασμένος. Ο δεύτερος αγοράστηκε μεταχειρισμένος από τον Ιταλία 15ετίας που ήταν εν αχρηστία 15.000 ευρώ με χαλασμένη λυχνία. Με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα αγοράστηκε νέα λυχνία 80.000 ευρώ. Το κόστος αγοράς Αξονικού και λυχνίας, μετεγκατάστασης, επισκευών ξεπέρασε τις 120.000 ευρώ. Η αγορά νέου Αξονικού κοστίζει 150.000 ευρώ!!! Αφού έχουν χρήματα γιατί κάνουν μπαλώματα και δεν αγοράζουν καινούργιο Αξονικό;

Μαγνητικός τομογράφος

Είναι σχεδόν σε αχρηστία. Είναι 15ετίας. Η αναβάθμιση του για να καταστεί αξιόμαχος κοστίζει σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο Νοσοκομείο 200.000 ευρώ. Αφού έχουν χρήματα γιατί δεν το αναβαθμίζουν;

CR Ακτινολογικά μηχανήματα για επεμβατικές πράξεις χειρουργείων

Υπάρχουν δύο πανάρχαια 15ετίας που έχουν φάει τα ψωμιά τους. Συνεχώς εμφανίζουν βλάβες. Με αγορά κοστίζει 40.000 ευρώ το ένα. Αφού υπάρχουν χρήματα γιατί δεν αγοράζονται;

Μηχανήματα για Αγγειογραφίες και Βηματοδοτήσεις

Υπάρχουν τρία. Το δύο δεν δουλεύουν είναι άχρηστα και το ένα εμφανίζει συνεχώς βλάβες. Αναβάλλονται ραντεβού. Η αγορά κοστίζει 80.000 ευρώ περίπου το καθένα. Αφού υπάρχουν χρήματα γιατί δεν αγοράζονται;

Ακτινοσκοπικά μηχανήματα

Δεν υπάρχουν. Λειτουργεί ένα ελάχιστα. Συνεχώς είναι χαλασμένο.

Ενδοσκοπικά μηχανήματα

Δεν λειτουργούν είναι χαλασμένα. Βροχοσκόπιο EBUS δεν διαθέτει το Νοσοκομείο αν και ζητήθηκε εδώ και πέντε χρόνια από τους γιατρούς. Γαστροσκόπιο και κολονοσκόπιο διαθέτουν από ένα παλιό που συχνά είναι εκτός λειτουργίας. Μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Δες τε παραγγελίες που δεν εκτελέστηκαν.

Το Σισμανόγλειο διέθεσε ένα κολονοσκόπιο παλαιό στο Αμαλία Φλέμιγκ που συνεχώς είναι χαλασμένο. Αναβάλλονται συνεχώς ραντεβού και στα δύο Νοσοκομεία.

Ανάπτυξη Νοσοκομείου

95 κλίνες αναπτυγμένες είναι κλειστές λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού. Καρδιοθωρακοχειρουργικό τμήμα 30 κλινών είναι κλειστό λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού και λόγω καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του εξοπλισμού της κλινικής.
Αφού υπάρχουν χρήματα γιατί δεν εξοπλίζεται η κλινική. Αφού προσλαμβάνετε προσωπικό κύριε Πολάκη, γιατί δεν ανοίγουν οι κλειστές κλίνες του Νοσοκομείου, γιατί είναι ένας Νοσηλευτής για 40 ασθενείς, γιατί εργάζονται νυχθημερόν χωρίς ρεπό και άδειες;

Διαβάστε ακόμη:

Η απάντηση της διοίκησης του Σισμανόγλειου για τα... άφαντα σεντόνια



ΠΑΣΟΝΟΠ: Σφοδρή αντίδραση για τα λεγόμενα Πολάκη περί παρακράτους στο ΕΣΥ

Τα σεντόνια του ΕΣΥ & το παρακράτος του Πολάκη

Πολάκης: Παρακράτος με πλοκάμια αλλά θα τα κόψουμε - Τι αναφέρει για το Σισμανόγλειο