ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γηριατρικός τουρισμός και τουρισμός ευεξίας το δυνατό χαρτί συνεργασιών Ελλάδας και Κίνας

Γηριατρικός τουρισμός και τουρισμός ευεξίας το δυνατό χαρτί συνεργασιών Ελλάδας και Κίνας

Οι ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας στην Κίνα ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στο Πεκίνο ο Γ. Πατούλης πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, με εκπρόσωπους του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου και της επιχειρηματικής κοινότητας της Κίνας.

Ο κ. Πατούλης παρουσίασε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, στον τομέα του τουρισμού υγείας και προέβη σε υπογραφή Συμφωνιών Συνεργασίας, με εκπροσώπους του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γηριατρικό τουρισμό και στον τουρισμό υγείας και ευεξίας. «Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει σημαντικός παίκτης του τουρισμού υγείας, στην αγορά της Κίνας. Έγιναν σημαντικές επαφές που επιβεβαίωσαν το ισχυρό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Πρέπει να επισημανθεί ότι το 24% του πληθυσμού της Κίνας είναι άτομα τρίτης ηλικίας που ταξιδεύουν και ενδιαφέρονται για τον τουρισμό υγείας. Μάλιστα στο Πεκίνο, ο αριθμός αυτής της ομάδας του πληθυσμού ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα υγειονομικά και ασφαλιστικά συστήματα των δύο χωρών ενώ συζητήθηκαν τρόποι υγειονομικής κάλυψης των Κινέζων τουριστών. Αποφασίσθηκε η δημιουργία ειδικής Επιτροπής που θα επεξεργαστεί το πλαίσιο της περαιτέρω συνεργασίας, μεταξύ των φορέων των δύο χωρών.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, υπεγράφη Συμφωνία Συνεργασίας με την πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Γιατρών Κίνας κυρία Han Lu, παρουσία επιχειρηματικών και οικονομικών παραγόντων της Κίνας.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κίνας κ. Liuqian. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούσαν τα υγειονομικά συστήματα των δύο χωρών και υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη της Κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής στη χώρα μας, την ανταλλαγή φοιτητών και τη διευκόλυνση των ελλήνων επιστημόνων.

Διαβάστε ακόμη:

Ιατρικός τουρισμός: Η Ελλάδα διεκδικεί κομμάτι από την παγκόσμια αγορά των 40 δισ. ευρώ

Τουρισμός υγείας, εξωσωματική & βελονισμός κοινά πεδία για συνεργασία Ελλάδας-Κίνας

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ρωτήστε τον γιατρό