ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαρνάβας: Όχι στην ολοσχερή διάλυση της ΟΕΝΓΕ

Έκκληση στις τοπικές Ενώσεις των γιατρών του ΕΣΥ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποτρέψουν την πλήρη απαξίωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απευθύνει ο επικεφαλής του «Μετώπου» στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δημήτρης Βαρνάβας.

Βαρνάβας: Όχι στην ολοσχερή διάλυση της ΟΕΝΓΕ

Στη σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής:

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που η ΔΗΠΑΚ και το ΕΚΑ (ΑΡΣΙ) ανέλαβαν την ηγεσία της ΟΕΝΓΕ, χρόνος αρκετός για να φανούν οι προθέσεις, οι αντιλήψεις και οι πρακτικές των δύο παρατάξεων που ευαγγελίζονταν την... άνοιξη.

Και φάνηκαν. Μετέτρεψαν την Ομοσπονδία σε βραχίονα των κομμάτων τους, ευτελίζοντας διαδικασίες και χρησιμοποιώντας πρακτικές που υποδηλώνουν άκρατο αυταρχισμό.

Η καταγγελία του ΜΕΤΩΠΟΥ δεν είναι η πρώτη, ούτε προέκυψε εν αιθρία. Προηγήθηκαν προτροπές και ενστάσεις κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, οι οποίες δεν δημοσιοποιήθηκαν ώστε να αποφευχθεί η πόλωση στην Ομοσπονδία. Άδικος κόπος. Η τακτική της Προέδρου και του Γραμματέα έβαινε διαρκώς επιδεινούμενη, περιφρονώντας καταστατικό, πρόσωπα και διαδικασίες.

Κορυφαίο δείγμα περιφρόνησης αποτελεί η άρνησή τους να δώσουν στη δημοσιότητα την απόφαση του Συνεδρίου, επειδή προφανώς δεν προήλθε από το εργαστήριο του Περισσού, αλλά υπήρξε προϊόν διαβούλευσης ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας.

Δεν είναι συνεπώς τυχαία η αποκαρδιωτική εικόνα των συνεδριάσεων του Γενικού Συμβουλίου, όπου ελάχιστοι πρόεδροι Ενώσεων συμμετέχουν, ενώ στις αποψιλωμένες κινητοποιήσεις απουσιάζει ακόμη και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας!

Μόνη λύση στην απελπιστική κατάσταση προβάλλει η ανάληψη πρωτοβουλιών από τις Ενώσεις, ώστε να αποφευχθεί η ολοσχερής διάλυση μιας Ομοσπονδίας, η οποία πρόσφερε πολλά στον κλάδο, με κορυφαία την κλαδική συμφωνία του 2009».