ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη»: 15 χρόνια προσφοράς στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών γιορτάστηκε η επέτειος των 15 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη» στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη»: 15 χρόνια προσφοράς στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Το ανεξάρτητο εξωνοσοκομειακό Κέντρο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του. Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες με πρόσφατη διάγνωση της νόσου, σε αυτές που ακολουθούν θεραπευτική αγωγή, ή βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας και στις γυναίκες με καρκινοφοβία.

Προσφέρει ατομική, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στις πάσχουσες γυναίκες και στα μέλη των οικογενειών τους, τις υποστηρίζει στη διαδικασία επανένταξης στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον, τους δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας και επαφής με άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και τις βοηθά να συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη που παρουσιάζουν οι γυναίκες για ψυχολογική υποστήριξη όταν τους ανακοινώνεται η διάγνωση του καρκίνου του μαστού και αναφέρθηκε στη δράση που επιτέλεσε το Κέντρο στα 15 χρόνια διαδρομής του, από το 2002.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γεώργιος Πατούλης, συνεχάρη την κ. Μουζάκα και τα μέλη του ΔΣ της επιστημονικής εταιρείας για τη σημαντική προσφορά του Κέντρου στις πάσχουσες γυναίκες και για τη συμβολή της στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.