ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανθρωπιστική βοήθεια στο Δήμο Μεγαρέων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές του, δεν ξέχασαν τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν τον Νοέμβριο από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ανθρωπιστική βοήθεια στο Δήμο Μεγαρέων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συνοδευόμενος από την Τομεάρχη Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών κ. Μαρίνα Σταμάτη και τον Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Αθήνας κ. Ηρακλή Μαρκουΐζο, μετέβη στην πόλη των Μεγάρων, όπου παρέδωσε στον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη ανθρωπιστική βοήθεια για την άμεση ανακούφιση Μεγαρέων συμπολιτών μας, που επλήγησαν από την καταστροφική θεομηνία της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2017.

Η βοήθεια αυτή συγκεντρώθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, χάρη στις πολύτιμες δωρεές εταιρειών και επιχειρήσεων με τις οποίες ο Ε.Ε.Σ. διατηρεί στενή επαφή και συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την υλοποίηση πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν την αλληλέγγυα ανθρωπιστική δράση και προσφορά.

Συγκεκριμένα, το φορτηγό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετέφερε στην είσοδο του Δημαρχείου 3 παλέτες που περιείχαν ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης (σόμπες), ηλεκτρικές κουβέρτες, είδη ατομικής υγιεινής και παιχνίδια, τα οποία είχαν προηγουμένως δεματοποιηθεί στην Κεντρική Αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα. Τα είδη αναμένεται να διατεθούν άμεσα στους πληγέντες κατοίκους ενόψει και της χειμερινής περιόδου.

Τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. υποδέχθηκε στη συνέχεια στο γραφείο του ο Δήμαρχος Μεγαρέων, παρουσία των στελεχών του Οργανισμού, όπου και τον ευχαρίστησε θερμά για αυτή τη γενναιόδωρη χειρονομία. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ανταπέδωσε τις ευχαριστίες υποσχόμενος στον κ. Σταμούλη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον Δήμο και μελλοντικά, εφόσον αυτό ζητηθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Δωρεά ενδυμάτων 500.000 ευρώ προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από μέλος του ΔΣ



Ο ΕΕΣ εγκαινίασε στη Θεσσαλονίκη το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Σύμπραξη με την SQLearn για τη «Βασική Υποστήριξη Ζωής»