ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλα για την Ογκολογία: Το 5ο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης από το Υγεία

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης που συνδιοργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΥΓΕΙΑ και το Α΄ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας.

Όλα για την Ογκολογία: Το 5ο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης από το Υγεία

Συνολικά 310 σύνεδροι από όλες τις περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού εκ των οποίων 160 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 60 φοιτητές, 40 τεχνολόγοι και νοσηλευτικό προσωπικό συμμετείχαν ενεργά ανταλλάσσοντας πληροφορίες και εμπειρίες σχετικά με τα θέματα του συνεδρίου.

Έμπειροι ομιλητές (58) προερχόμενοι από Πανεπιστημιακά, Ιδιωτικά και Κρατικά Νοσοκομεία παρουσίασαν σε εννιά στρογγυλά τραπέζια, τέσσερις διαλέξεις και ένα δορυφορικό συμπόσιο σύγχρονα θέματα σχετιζόμενα με την ογκολογική απεικόνιση.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αναδείχθηκαν όλες οι εξελίξεις στην απεικόνιση που συμβάλλουν στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο. Υπερηχογράφημα, Αξονικές και Μαγνητικές Τομογραφίες, σπινθηρογραφήματα, PET και παρεμβατικές μέθοδοι αναλύθηκαν λεπτομερώς.

Από όλους τους επιστήμονες, τονίσθηκε η ανάγκη συνεργασίας των Ογκολόγων, Χειρουργών, Απεικονιστών, Ακτινοθεραπευτών και νοσηλευτικού προσωπικού προς όφελος των ασθενών με καρκίνο.

Το συγκεκριμένο συνέδριο ξεκίνησε το 2009 είναι διετές και θα επαναληφθεί το 2019.

Διαβάστε ακόμη:

Συμμαχία ομίλου Υγεία με την Affidea Ευρωϊατρική



ΥΓΕΙΑ: Πρωτοποριακή επέμβαση εμφύτευσης υποδόριου απινιδωτή στο ΥΓΕΙΑ

Όμιλος Υγεία: Ειδικά προνόμια υγείας προς τα μέλη του AHEPA

ΥΓΕΙΑ: Νέο εξειδικευμένο τμήμα μεταμόσχευσης μαλλιών

Αρίστευσε ο Όμιλος Υγεία στα βραβεία «Salus Index 2017»

O Όμιλος Υγεία στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις της Ελλάδας