ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τζανακόπουλος: Αυξάνονται τα επιδόματα, σε περισσότερες από 600.000 οικογένειες

Υπεραμύνθηκε την Τετάρτη, των αλλαγών που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο ενόψει της Τρίτης Αξιολόγησης σε ένα ευρύ φάσμα οικονομικών ζητημάτων και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τζανακόπουλος: Αυξάνονται τα επιδόματα, σε περισσότερες από 600.000 οικογένειες

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM», ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «οι διατάξεις που εμπεριέχονται σε αυτό (σ.σ. το πολυνομοσχέδιο) επί τους ουσίας εξορθολογίζουν την επιδοματική πολιτική».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος σήμερα το τρίτο και το τέταρτο παιδί πριμοδοτούνται με υπερβολικά υψηλό συντελεστή, αυτό αλλάζει με τις νέες ρυθμίσεις. «Περισσότερες από 600.000 οικογένειες θα δουν να αυξάνεται το επίδομα που παίρνουν για τα παιδιά τους», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία απέναντι στο θέμα των επιδομάτων. «Η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός επιλέξαμε να έχουμε τη δυνατότητα να στηρίζουμε όχι μόνο τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, αλλά να βοηθήσουμε τις οικογένειες και με ένα ή δυο παιδιά. Αν δείτε τους πίνακες η πρώτη κατηγορία των δικαιούχων βλέπει ακόμα και διπλασιασμό του επιδόματος», εξήγησε.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ρωτήθηκε για τη διάταξη που αφορά στις απεργίες και τις έντονες αντιδράσεις του ΚΚΕ, λέγοντας πως πρόκειται για επικοινωνιακού χαρακτήρα αντιδράσεις. Μάλιστα, άφησε αιχμές για τη στάση του Περισσού, καθ' όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης - Θεσμών για τα εργασιακά.

«Έγινε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, ειδικά στα εργασιακά, όπου καταφέραμε να κερδίσουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων (…) ενισχύσαμε τη διαπραγματεύσιμη δύναμη των εργαζομένων, δίνεται η δυνατότητα έκδοσης εντολών πληρωμής δεδουλευμένων» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση αντέκρουσε την απαίτηση των δανειστών για την ανταπεργία και την αύξηση του ποσοστού των απολύσεων. «Όταν δίναμε τη μάχη για τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, το ΚΚΕ ήταν «απών» και αποφάσισε τώρα να κάνει μια επικοινωνιακού τύπου καμπάνια. Δεν έχει στόχο την ενίσχυση της εργασίας, αλλά να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις» είπε ο κ. Τζανακόπουλος για να προσθέσει: «μου θυμίζει περισσότερο θεατρική παράσταση παρά διαμαρτυρία». Καταλήγοντας πάντως, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως στο τέλος ο κόσμος θα μας κρίνει όλους στη βάση των αγώνων που δίνουμε και των μαχών που χάνουμε ή κερδίζουμε.

Επί της ουσίας της ρύθμισης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως αφορά σε μικρής σημασίας αλλαγή, καθώς από το 1/3 των μελών των σωματείων που απαιτείται σήμερα να έχουν παρουσία στη γενική συνέλευση για να έχει απαρτία, η ρύθμιση λέει το 50+1 των οικονομικά τακτοποιημένων. Ξεκαθαρίζει ότι η απεργία δεν αποφασίζεται με διαφορετική πλειοψηφία από ό,τι στο παρελθόν, για τα σωματεία που έχουν περιφερειακό η πανελλαδικό χαρακτήρα.

Σε ερώτηση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν αλλάζουν τίποτα περισσότερο παρά την τυπική διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης.

«Οι διατάξεις αφορούν και το δημόσιο, αλλά δεν υπάρχει καμία πρόθεση από εμάς (κυβέρνηση) να αλλάξει τακτική το δημόσιο. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επιθετική πολιτική είσπραξης, λειτουργούμε με όρους κοινωνικής προστασίας και επιείκειας. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι πολίτες για το δημόσιο», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Επανέλαβε πως υπάρχει θεσμικό πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία με τους νόμους Κατσέλη - Σταθάκη και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση ακούει με πολύ προσοχή τις προτάσεις, συζητά και εάν προκύψει πρόβλημα για πρώτη λαϊκή κατοικια τότε υπάρχει η διάθεση να λυθεί. Ωστόσο όπως είπε «δεν θα χρειαστεί το πλαίσιο είναι επαρκές και οι τράπεζες δεν έχουν λόγο να το υπερβούν». Συμπλήρωσε, πάντως, την πάγια θέση της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των πλειστηριασμών για επιχειρηματίες που σταμάτησαν να πληρώνουν τα δάνεια τους και έχουν περιουσίες στο εξωτερικό

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε άλλη μια φορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Πολυνομοσχέδιο: Απεργούν την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής

Τζανακόπουλος: Συμψηφισμός clawback και φαρμακεία στην τεχνική συμφωνία