ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσφυγικό: Επίσκεψη Μουζάλα στη Χίο την Πέμπτη

Στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης, 11 Ιανουαρίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος επισκέφθηκε εκτάκτως το νησί.

Προσφυγικό: Επίσκεψη Μουζάλα στη Χίο την Πέμπτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ενημερώνεται από τη διοίκηση του ΚΥΤ για τις συνθήκες και την εν γένει κατάσταση στο κέντρο Υποδοχής, καθώς και την εγκατάσταση των νέων οικίσκων που θα στεγάσουν τους πρόσφυγες και την πορεία των εργασιών. Για τους τομείς των αρμοδιοτήτων τους θα ενημερωθεί από τους επιτελείς της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου, καθώς και του στρατού, που επιβλέπει την ΒΙΑΛ. Εκτιμάται ότι η μεταφορά των προσφύγων στους νέους οικίσκους, θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Ο κ. Μουζάλας, θα έχει επίσης συνάντηση με εκπροσώπους των κατοίκων του Χαλκειούς, ήδη βρίσκεται στην ΒΙΑΛ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κώστας Φουτράκης, καθώς και μικρός αριθμός Χαλκούσων.

Αργά το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συνέντευξη Τύπου με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Να σημειώσουμε όπως ανακοίνωσε στην αρχή του νέου έτους ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών μειώθηκε στην Ευρώπη την περασμένη χρονιά, καθώς το 2017, 171.635 άνθρωποι εισήλθαν στην Ευρώπη διά θαλάσσης. Ο αριθμός εμφανίζεται μειωμένος σχεδόν κατά το ήμισυ συγκριτικά με το 2016, όταν οι αφίξεις ανήλθαν σε 363.504. ανθρώπους. Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν αφιχθεί στην Ευρώπη σχεδόν ένα εκατ. πρόσφυγες, η πλειοψηφία των οποίων δραπέτευσε από τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή και τη φτώχεια στην Αφρική.

Με πληροφορίες από το astraparis

Διαβάστε ακόμη:

Μειωμένες οι ροές των προσφύγων στην Ευρώπη το 2017

Προσφυγικό: Προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στα 9 Προαναχωρησιακά Κέντρα



ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι τελικοί πίνακες με τις 122 προσλήψεις του προγράμματος Philos

Σύμφωνο συνεργασίας ΚΕΕΛΠΝΟ & ΕΔΔΥΠΠΥ για την προαγωγή της υγείας των πολιτών