ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο κρούσμα Μηνιγγίτιδας: 4χρονο αγοράκι νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Το πρώτο κρούσμα μηνιγγίτιδας του έτους σημειώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2018 με θύμα ένα τετράχρονο αγοράκι, ευτυχώς όμως διέφυγε τον κίνδυνο.

Νέο κρούσμα Μηνιγγίτιδας: 4χρονο αγοράκι νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Συγκεκριμένα, το αγοράκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε κατάσταση σηπτικού σοκ, όπου διεγνώσθη με Μηνιγγίτιδα και εισήχθη εκτάκτως στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου όπου του παρασχέθηκε άμεσα θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς που παρακολουθούν το περιστατικό, το παιδί ανταποκρίθηκε θετικά στην θεραπεία και διέφυγε τον άμεσο κίνδυνο που διέτρεχε δεδομένης της κρισιμότητας της νόσου, με αποτέλεσμα να πάρει εξιτήριο από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. Ωστόσο, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Παράλληλα αναμένεται να ταυτοποιηθεί ο τύπος της Μηνιγγίτιδας.

Επισημαίνεται ότι η μηνιγγίτιδα μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε 24 ώρες ή σοβαρές αναπηρίες και τα συμπτώματα της είναι δύσκολο να διαγνωστούν με ακρίβεια, καθώς προσομοιάζουν ειδικά στο αρχικό στάδιο με αυτά μιας απλής ίωσης. Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό όλων των παιδιών, ως την πλέον αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης.

Διαβάστε επίσης:

Μαθήματα ζωής από το 6χρονο κοριτσάκι στο Καματερό που νόσησε από μηνιγγίτιδα Β και ακρωτηριάστηκε



Μηνιγγίτιδα Β: Μια παιδίατρος λύνει όλες τις απορίες για την «ύπουλη» νόσο