ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μποδοσάκειο: Προσφορά βιβλίων για τους ασθενείς της Ογκολογικής από τη «Win cancer»

Τριακόσια βιβλία από την ομάδα «Win Cancer - Δημήτρης Σιάχος», παραδόθηκαν στη βιβλιοθήκη του Ογκολογικού τμήματος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Κοζάνης.

Μποδοσάκειο: Προσφορά βιβλίων για τους ασθενείς της Ογκολογικής από τη «Win cancer»

Η Πίστη Κρυσταλλίδου - Σιάχου, υπεύθυνη της συγκεκριμένης ομάδας, που δραστηριοποιείται σε ζητήματα ευαισθητοποίησης γύρω από την αντιμετώπιση του καρκίνου, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «μέσα από την δράση "ΔιαβάΖΩ συλλέγουμε βιβλία για τα αντικαρκινικά νοσοκομεία" που κάναμε πριν από ένα μήνα στην Πλατεία Συντάγματος, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μας έφερε από ένα βιβλίο της επιλογής του που θα είχε ως προορισμό να εμπλουτίσει ή να ανανεώσει τις βιβλιοθήκες των αντικαρκινικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 5000 βιβλία κι όταν η ομάδα του «win Cancer» άρχισε να τα ξεχωρίζει ομάδες για να πάρουν το δρόμο της συσκευασίας, «ανακαλύψαμε με έκπληξη τις αφιερώσεις τα λόγια ομορφιάς, αγάπης, και θάρρους που ορισμένοι συμπολίτες μας έγραψαν σε πολλά από τα βιβλία», είπε και πρόσθεσε ότι «σήμερα που τα πρώτα 300 βιβλία παραδόθηκαν στο Ογκολογικό τμήμα του Μποδοσάκειου μπορούμε να πούμε σε όλους όσους προσέφεραν, ότι τα βιβλία και η αγάπη σας βρίσκουν σιγά - σιγά τον προορισμό τους».

Η κ. Κρυσταλλίδου – Σιάχου, εξήγησε ότι τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί ο κύριος όγκος των βιβλίων στην βιβλιοθήκη του «Θεαγένειου» Θεσσαλονίκης, στον «Αγ. Σάββα», στο «Αγ. Αναργύρων» και στο «Μεταξά» Αθηνών.

Επίσης, μέρος της παιδικής βιβλιοθήκης θα μεταφερθεί στην μικρή νοσοκομειακή μονάδα της Καρπάθου για τα παιδιά του ακριτικού νησιού, αλλά και στην νοσηλευτική μονάδα Μολάων Λακωνίας, τόπο καταγωγής του Δημήτρη Σιάχου. Κατέληξε, λέγοντας, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του «Win cancer - Δημήτρη Σιάχος», είναι όραμα του συζύγου της, ο οποίος στα μεγάλα διαστήματα νοσηλείας του «έβρισκε διέξοδο στα βιβλία και υποστήριζε με πάθος την εξωστρέφεια των ασθενών και ότι καρκινοπαθείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείνονται στον εαυτό τους».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)