ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στη Γενεύη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ιωάννη Μπασκόζου με τον Γενικό Διευθυντή του Π.Ο.Υ. Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus στη συνάντηση παραβρέθηκε και Περιφερειακή Διευθύντρια του Π.Ο.Υ. Ευρώπης Δρ. Zsuzsanna Jakab.

Το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο

Στη συνάντηση συζητήθηκε η έναρξη λειτουργίας του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα και η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή στην Ελλάδα. Οι δύο πλευρές επισήμαναν την αναβαθμισμένη σχέση του Οργανισμού με τη χώρα μας και την αμοιβαία επιδίωξη για επεξεργασία και εφαρμογή πολιτικών καθολικής κάλυψης υγείας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. αλλά και η Περιφερειακή Διευθύντρια επανέλαβαν την μεγάλη ικανοποίηση τους για την παρουσία του κου Πρωθυπουργού στη Περιφερειακή Σύνοδο για την Ευρώπη τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Βουδαπέστη και την αναγνώρισή τους στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων για την υγεία.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας έθεσε το θέμα της αναβαθμισμένης λειτουργίας του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα με διεύρυνση αυτού σε θεματικό και περιφερειακό επίπεδο. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση τόσο από τον Δρ Tedros όσο κι από την Δρ Jakab.

Ο Γενικός Διευθυντής έδωσε μεγάλη έμφαση στην εμπειρία της χώρας μας όσον αφορά την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας προσφύγων και μεταναστών. Ενώ αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση για την επίσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από συνεννόηση των δύο πλευρών.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ιδρύει γραφείο στην Αθήνα - Έπεσαν οι υπογραφές



Όλες οι εξελίξεις στην ηλεκτρονική υγεία διά στόματος Μπασκόζου

Ξανθός για προσφυγικό: Και τώρα, συστηματική διϋπουργική συνεργασία - Έρχονται & νέες προσλήψεις

Ξανθός: 100 ΤΟΜΥ στο α' εξάμηνο - Σε διαβούλευση ο νέος Οργανισμός για το ΚΕΕΛΠΝΟ