ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΟΚΑΝΑ ξεκινά συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Συνάντηση του Προέδρου Δρα. Ευάγγελου Καφετζόπουλου και του Γενικού Διευθυντή του ΟΚΑΝΑ, Δρα. Αντώνιου Γκανά με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλειο Χρυσικόπουλο και τον Αντιπρύτανη Ιωσήφ Παπαδάτο, με αντικείμενο την ανεύρεση δυνατών τρόπων συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου.

Ο ΟΚΑΝΑ ξεκινά συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αποτέλεσμα της γόνιμης αυτής συνάντησης ήταν η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ικανοποιώντας παράλληλα, ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Ιονίου Πανεπιστημίου που είναι η εντατικοποίηση της προσπάθειας μετεγκατάστασης της τοπικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ή σε άλλο συμβατό χώρο.

Η μελέτη του προβλήματος των ουσιοεξαρτήσεων σε εθνικό επίπεδο και η παροχή έγκυρων και εμπεριστατωμένων πληροφοριών γύρω από το θέμα αποτελεί μέλημα του ΟΚΑΝΑ, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του. O οργανισμός έχει ως σκοπό την παροχή ερευνητικής υποστήριξης στο σχεδιασμό του συστήματος συλλογής δεδομένων λειτουργίας των θεραπευτικών προγραμμάτων του, στην συστηματική παρακολούθηση της εφαρμογής του καθώς και στην εισήγηση τροποποιήσεων για τη διαρκή βελτίωσή του.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στην επεξεργασία μεγάλου όγκου κλινικών δεδομένων και στην ταξινόμησή τους, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής με εξειδίκευση στις νευροεκφυλιστικές νόσους.

Η νέα πρόκληση, στη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, είναι η μελέτη και ταξινόμηση των διαφορετικών κατηγοριών ένταξης σε θεραπευτικά προγράμματα του οργανισμού με τις σύγχρονες ερευνητικές μεθοδολογίες, ώστε να προβλέπονται σε μεγάλο βαθμό οι άμεσες μελλοντικές ανάγκες σε ζητήματα υποδομών, προσωπικού, αναλωσίμων και εύρυθμης λειτουργίας των μονάδων του.

Επίσης, η συνεργασία θα επεκταθεί και σε δράσεις πληροφόρησης του γενικού πληθυσμό ή ειδικών ομάδων με άξονα τους σκοπούς και τους στόχους του ΟΚΑΝΑ στην πρόληψη, θεραπεία και επανένταξη.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΚΑΝΑ: Το κλείσιμο Μονάδων Υποκατάστασης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό