ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Σε αλλαγές του θεσμικού πλαισίου των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, προχωρά η κυβέρνηση.

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Αφορμή για τις αλλαγές αυτές, στάθηκε η περίπτωση της εκκένωσης και σφράγισης της παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αγία Παρασκευή, ύστερα από παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής.

Ήδη, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για νέο θεσμό πλαίσιο λειτουργίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, «προκειμένου να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους από την επανάληψη τέτοιων περιστατικών».

Η περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι έδρασαν άμεσα για να μπει τέλος στη λειτουργία της Μονάδας όπου διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες 14 ηλικιωμένοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε δημόσια θεραπευτήρια, νοσοκομεία και στο Γηροκομείο Αθηνών.

Τέλος όπως ανέφερε ακόμη η κυρία Δούρου, «Οι συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας, του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργου Καραμέρου, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, έβαλαν τέλος στην παράταση λειτουργίας αυτού του κολαστηρίου, ανακουφίζοντας 14 ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Το γεγονός όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΦΥ: Έργα πάνω από 8 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στα ΠΕΠ Αττικής, με απόφαση της Δούρου