ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιλαρά: Έλλειψη σχεδιασμού από το υπ. Υγείας διαπιστώνουν Οικονόμου - Φωτήλας

Καθυστέρηση και έλλειψη σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της ιλαράς, διαπιστώνουν ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αν. Τομεάρχης βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας.

Ιλαρά: Έλλειψη σχεδιασμού από το υπ. Υγείας διαπιστώνουν Οικονόμου - Φωτήλας

Αναλυτικά η δήλωση των δύο Τομεαρχών έχει ως εξής:

«Την ώρα που βρίσκεται σε έξαρση επιδημία ιλαράς στη χώρα μας, με 1.400 περιστατικά τους τελευταίους εννέα μήνες, θα περιμέναμε από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ κάτι παραπάνω από απλές διαπιστώσεις, όπως αυτές που έκανε προχθές σε συνάντηση με τους επαγγελματίες υγείας στον Ευαγγελισμό.

Η Νέα Δημοκρατία επισημάνει -για μια ακόμη φορά- τη χαρακτηριστική καθυστέρηση και έλλειψη σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες δημόσιας υγείας να πράξουν τα αυτονόητα για την υγεία των πολιτών».

Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση του ΚΕΕΛΠΝΟ την Τρίτη, ο κ. Ρόζενμπεργκ έδωσε έμφαση στη συνεχιζόμενη επιδημία ιλαράς καθώς και στην αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής των μέτρων πρόληψης από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Από την πλευρά του ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος υπογράμμισε ότι «είναι ανεπίτρεπτο να μένει κάποιος υγειονομικός ανεμβολίαστος, καθώς πρόκειται για κοινωνική ευθύνη, ενώ έδωσε έμφαση στη σημαντικότητα της πρόληψης και αγωγής υγείας. Επίσης, τόνισε τη μεγάλη σημασία της καμπάνιας εμβολιασμών στους πληθυσμούς προσφύγων – μεταναστών και Ρομά, προσπάθεια η οποία θα συνεχιστεί και θα ενταθεί». όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη:

Μπασκόζος: Ανεπίτρεπτο να μένει κάποιος υγειονομικός ανεμβολίαστος

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα της ιλαράς - Πάνω από 1.300