ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

ΥΓΕΙΑ: Το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα με διαπίστευση Joint Commission International (JCI)

Tο ΥΓΕΙΑ ανανέωσε για μια ακόμα τριετία τη διαπίστευση Joint Commission International (JCI) και παραμένει το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει λάβει αυτή τη διάκριση από το πλέον έγκριτο και διεθνώς αναγνωρισμένο Πρότυπο Διαπίστευσης Οργανισμών Υγείας, με το οποίο έχουν διαπιστευθεί μόνο 500 Νοσοκομεία παγκοσμίως.

ΥΓΕΙΑ: Το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα με διαπίστευση Joint Commission International (JCI)

Η ανανέωση της διαπίστευσης δηλώνει τη συνεχή συμμόρφωση του ΥΓΕΙΑ προς αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο και αποτελεί σύμβολο ποιότητας που αντανακλά τη δέσμευση του οργανισμού στην παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδα προς τους ασθενείς, στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών, στη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων για τους ασθενείς, τους επισκέπτες και το προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης επαναδιαπίστευσης, η οποία διεξήχθη τον Ιούνιο, ομάδα εξειδικευμένων επιθεωρητών διεθνούς εμπειρίας αξιολόγησε εκ νέου τη συμμόρφωση του ΥΓΕΙΑ στα πρότυπα του JCI που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιοχών, όπως τους Διεθνείς Στόχους Ασφάλειας Ασθενών, την εκτίμηση και τη φροντίδα ασθενούς, την αναισθησιολογική και χειρουργική φροντίδα, την διαχείριση φαρμάκων, την εκπαίδευση ασθενούς και της οικογένειας, την βελτίωση ποιότητας, την πρόληψη και τον έλεγχο λοιμώξεων, τη διοίκηση και την ηγεσία, τη διαχείριση εγκαταστάσεων, τα προσόντα και την εκπαίδευση προσωπικού και τη διαχείριση πληροφοριών.

Σχολιάζοντας τη διαπίστευση η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κυρία Αρετή Σουβατζόγλου δήλωσε: «Η διαπίστευση JCI είναι η επιτομή της ασφάλειας ασθενών και της αποτελεσματικής οργάνωσης ενός νοσοκομείου. Η επαναδιαπίστευσή μας δεν είναι η γραμμή τερματισμού, αλλά το σημείο αφετηρίας για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Πρέπει να επισημάνω ότι επιδιώκουμε την διαπίστευση της λειτουργίας μας με βάση διεθνή πρότυπα όπως το JCI, όχι γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε ή για λόγους προβολής, αλλά γιατί έχουμε αποφασίσει να επενδύουμε διαρκώς στην ποιότητα της περίθαλψης που παρέχουμε. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διατήρηση της Χρυσής Σφραγίδας και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη και ώθηση να αναπτύσσουμε το επιστημονικό και λειτουργικό επίπεδο του Νοσοκομείου, για να παραμείνουμε σε αυτή την επίλεκτη κατηγορία Οργανισμών Υγείας παγκοσμίως».

Τα πρότυπα του οργανισμού Joint Commission International αναπτύσσονται σε διαβούλευση με διεθνείς εμπειρογνώμονες και παρόχους υπηρεσιών υγείας, καθώς και με ασθενείς. Τα πρότυπα ενσωματώνουν την τρέχουσα επιστημονική βιβλιογραφία, την ομόφωνη άποψη των εμπειρογνωμόνων και έχουν αναπτυχθεί ώστε να βοηθούν τους οργανισμούς να μετρούν, να αξιολογούν και να βελτιώνουν την επίδοσή τους.

Joint Commission International

Ο οργανισμός Joint Commission International (JCI) ιδρύθηκε το 1997 ως τμήμα του Joint Commission Resources, Inc. (JCR), μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας 100% θυγατρικής του The Joint Commission. Ο JCI, μέσω των διεθνών προγραμμάτων διαπιστεύσεων, συμβουλευτικών υπηρεσιών, εκδόσεων και εκπαίδευσης επεκτείνει την αποστολή του The Joint Commission και βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας σε διεθνές επίπεδο. Ο JCI υποστηρίζει οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας, φορείς δημόσιας υγείας, υπουργεία υγείας και άλλους οργανισμούς σε περισσότερες από 100 χώρες.

Διαβάστε ακόμη:

O Ιπποπόταμος Ιπποκράτης που... θεραπεύει την ψυχή των παιδιών στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ