ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Στον τομέα της αυτοθεραπείας με προσδοκίες η Menarini Hellas & με απόλυτο σύμμαχο τον φαρμακοποιό

Σε μία νέα εμπορική δραστηριότητα με πολλές προσδοκίες εισέρχεται η Menarini Hellas, με στόχο να πολλαπλασιάσει τον τζίρο της και να στηρίξει ακόμη περισσότερο τον Έλληνα φαρμακοποιό.

Στον τομέα της αυτοθεραπείας με προσδοκίες η Menarini Hellas & με απόλυτο σύμμαχο τον φαρμακοποιό

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η φαρμακοβιομηχανία με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Συκιανάκη, εισέρχεται στο κομμάτι της αυτοθεραπείας με μία σειρά σκευασμάτων (ΜΗΣΥΦΑ) κίνηση, με την οποία εκτιμάται ότι θα βελτιώσει κατά 30% τον υπάρχοντα τζίρο της, στην επόμενη πενταετία.

Το λανσάρισμα των σκευασμάτων πραγματοποιείται παγκόσμια για την Menarini, σύμφωνα με τον κ. Συκιανάκη, με την λογική, ότι η αυτοθεραπεία αποτελεί μία παγκόσμια τάση ιδιαίτερα ελκυστική από πλευράς επενδύσεων. Για τον λόγο αυτόν, η Menarini Hellas, δημιουργεί νέο τμήμα Consumer HealthCare με στόχο να προσφέρει καινοτόμες λύσεις για την διατήρηση της υγείας και ευεξίας του σύγχρονου ανθρώπου. Ήδη τα πρώτα προιόντα, που έχουν ξεκινήσει την κυκλοφορία τους, περιλαμβάνουν 4 σειρές εξειδικευμένων σκευασμάτων που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές πτυχές της υγείας του σύγχρονου ανθρώπου. Τα σκευάσματα, βρίσκονται ήδη σε 800 φαρμακεία με τιμές που κυμαίνονται από 8 – 20 ευρώ.

Μάλιστα ο κ. Συκιανάκης, αναφέρθηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην ανάγκη να στηριχθεί ο Έλληνας φαρμακοποιός και το ελληνικό φαρμακείο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως τα προιόντα της Menarini Ηellas, θα προωθούνται αποκλειστικά από το φαρμακείο και δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον επιστημονικό ρόλο του φαρμακοποιού.

0cd6c689981d2fbaa1870f2845ee11ac XL

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, εάν η εταιρεία προτίθεται να παράξει κάποια στιγμή τα εν λόγω σκευάσματα στην Ελλάδα, ο κ. Συκιανάκης απάντησε πως εάν δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για την παραγωγή φαρμάκων στην χώρα, τότε ναι η Menarini Hellas θα το σκεφθεί πολύ σοβαρά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι συνεπεία της νέας επένδυσης, η εταιρεία στην Ελλάδα, αύξησε κατά 23 άτομα το προσωπικό της, αναμένεται να προσλάβει και άλλα άτομα, ενώ στα χρόνια της κρίσης, αύξησε κατά 34 εργαζόμενους το προσωπικό.

Η Menarini Ηellas, λειτουργεί εδώ και 27 χρόνια στην ελληνική αγορά, είναι η 9η φαρμακοβιομηχανία, απασχολεί 212 εργαζομένους και έχει τζίρο 70 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Menarini με έδρα την Φλωρεντία Ιταλίας μέσα από τις 14 παραγωγικές της εγκαταστάσεις και τα 6 σύγχρονα κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης έχει εξαπλωθεί σε 100 χώρες. Είναι η 19η εταιρεία στην Ευρώπη με έναν τζίρο της τάξεως των 3,5 δις ευρώ παγκοσμίως και 16.000 άτομα προσωπικό.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Menarini Hellas, κ. Γεώργιος Συκιανάκης σχολιάζοντας το νέο εγχείρημα ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη: « Η Menarini Hellas συνεχίζει με σταθερά βήματα την αναπτυξιακή της πορεία και μετά την επιτυχή κυκλοφορία σειράς καινοτόμων φαρμάκων στον καρδιαγγειακό, αναπνευστικό αλλά και σε άλλους θεραπευτικούς τομείς, επεκτείνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα και στον τομέα της αυτοθεραπείας με την κυκλοφορία ενός ιδιαίτερα πλεονεκτικού και καινοτόμου χαρτοφυλακίου προϊόντων. Το νέο μας Τμήμα Consumer Health Care συγκροτήθηκε και επανδρώθηκε με ιδιαίτερα υψηλό ανθρώπινο δυναμικό, έχοντας στόχο σε συνεργασία με τον Έλληνα φαρμακοποιό να προσφέρει στον καταναλωτή αξιόπιστες επιλογές που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής, την υγεία και ευεξία του.»

Διαβάστε ακόμη:

Οι βαριές «αποσκευές» της Menarini Hellas και η αργυρή της επέτειος