ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Επενδύσεις 8 δισ. δολαρίων από την Bayer στις ΗΠΑ - Απέδωσαν οι πιέσεις Τραμπ

Αποφασισμένη να ενισχύσει τις επενδύσεις της στην αγορά των ΗΠΑ φέρεται η γερμανική Bayer, ιδιαίτερα μετά την εξαγορά της Monsanto. Ειδικότερα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη, η Bayer θα επενδύσει 8 δισ. δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη τονώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. 

Επενδύσεις 8 δισ. δολαρίων από την Bayer στις ΗΠΑ - Απέδωσαν οι πιέσεις Τραμπ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, η γερμανική φαρμακοβιομηχανία, υποσχέθηκε να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας που έχει ήδη στις ΗΠΑ, οι οποίες ξεπερνούν τις 9.000. Παράλληλα, αναμένεται να δημιουργήσει 3.000 επιπλέον θέσεις εργασίας.

Τα σχέδια της φαρμακοβιομηχανίας ανακοινώθηκαν από τον CEO της Bayer, Βέρνερ Μπάουμαν και τον επικεφαλής της αμερικάνικης Monsanto, Χιού Γκράντ, μετά από ημέρες διαπραγματεύσεων με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους συμβούλους του.

Να θυμίσουμε, ότι η συμφωνία εξαγοράς της αμερικάνικης εταιρείας αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto από τη Bayer έναντι 66 δις. δολαρίων ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Η μετοχή της Monsanto σημειώνει άνοδο 1% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.