ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Όμιλος ΥΓΕΙΑ: Ορίζει σύμβουλο για να μελετήσει την αξία της μετοχής - Τι συστήνει στους μετόχους

Τον ορισμό ανεξάρτητου χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα καταρτίσει έκθεση αποτίμησης για την εύλογη αξία της μετοχής της εταιρείας αποφάσισε ο όμιλος Υγεία, με αφορμή τη δημόσια πρόταση του Ιατρικού Αθηνών, για την εξαγορά του 30% των μετοχών του ομίλου.

Όμιλος ΥΓΕΙΑ: Ορίζει σύμβουλο για να μελετήσει την αξία της μετοχής - Τι συστήνει στους μετόχους

Παράλληλα, ο όμιλος Υγεία, προτρέπει το επενδυτικό κοινό να μελετήσει τα οικονομικά στοιχεία του ΥΓΕΙΑ, ακόμα και με την συνδρομή ειδικών συμβούλων, προκειμένου να σχηματίσει ιδία άποψη για το περιεχόμενο της κατατεθείσας δημόσιας πρότασης.

Να θυμίσουμε, ότι το Ιατρικό Αθηνών την περασμένη Παρασκευή, απηύθυνε δημόσια πρόταση που αφορά στην απόκτηση του 30% των μετοχών του ομίλου Υγεία, ωστόσο όπως έγινε γωνστό λίγο αργότερα, το Υγεία, εμφανίστηκε αρνητικό να πουλήσει τις μετοχές του. Να σημειώσουμε ωστόσο, ότι το 30% που διεκδικεί το Ιατρικό Αθηνών, βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά, γεγονός που σημαίνει ότι ανήκει στα χέρια επενδυτών και μετόχων.

Δεν υπάρχει αμφιβολί ότι με την εν λόγω δημόσια πρόταση, το Ιατρικό Αθηνών και προσωπικά η οικογένεια Γεωργίου Αποστολόπουλου, ταράζει τα νερά της ιδιωτικής υγείας και του επιχειρείν, στέλνοντας παράλληλα ένα συμβολικό μήνυμα: Η υγεία, να παραμείνει σε ελληνικά χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιχειρηματική αυτή κίνηση, προέρχεται από την εταιρεία Συμμετοχών ΑΕ της οικογένειας Αποστολόπουλου (στην οποία μετέχουν ο πατέρας Γεώργιος και οι γιοι Βασίλης και Χρήστος) και όχι από τον όμιλο, πράγμα που σημαίνει ότι η οικογένεια βάζει προσωπικά της χρήματα στο συγκεκριμένο project.. Το onMed επικοινώνησε με τη διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών, η οποία δηλώνει, πως επιθυμεί να διαδραματίσει έναν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στα επιχειρηματικά και ιατρικά δρώμενα της χώρας στη δύσκολη αυτή εποχή. Παράλληλα, η κίνηση αυτή, κρύβει και έναν συμβολισμό: οι μονάδες υγείας, να παραμείνουν σε ελληνικά χέρια και να μην αλωθούν από ξένα fund και ομίλους, αναφέρει η διοίκηση. Σε ερώτηση εάν ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες κινήσεις, η διοίκηση, απαντά, πως ναι, αλλά θέλαμε να ξεκινήσουμε από τον πιο ισχυρό παίκτη της αγοράς, που είναι ο όμιλος Υγεία.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα ο όμιλος Υγεία αναλυτικά, έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία Α.Ε.» («ΥΓΕΙΑ») κατά τη συνεδρίαση του σήμερα 27/11/2017:

Α) Ενημερώθηκε σχετικά με την υποβληθείσα δημόσια πρόταση εξαγοράς μετοχών της εταιρείας ποσοστού έως 30%.

Β) Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 2 του Ν.3461/2006 αποφάσισε τον ορισμό ανεξάρτητου χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα καταρτίσει έκθεση αποτίμησης για την εύλογη αξία της μετοχής της εταιρείας. Εν συνεχεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τη γνώμη του επί της δημόσιας πρότασης και για το περιεχόμενο της έκθεσης.

Γ) Έλαβε γνώση της από 24/11/2017 ανακοίνωσης της MIG που αποτελεί το βασικό μέτοχο του ΥΓΕΙΑ, σύμφωνα με την οποία η MIG που κατέχει σήμερα το 70,38% των μετοχών και ασκεί τον αποκλειστικό έλεγχο του ΥΓΕΙΑ δεν προτίθεται να προβεί στην πώληση ουδεμίας μετοχής. Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσαν ότι δεν προτίθενται και τα ίδια να προβούν στην πώληση ουδεμίας μετοχής.

Σε κάθε περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΥΓΕΙΑ προτρέπει το επενδυτικό κοινό να μελετήσει τα οικονομικά στοιχεία του ΥΓΕΙΑ, ακόμα και με την συνδρομή ειδικών συμβούλων, προκειμένου να σχηματίσει ιδία άποψη για το περιεχόμενο της κατατεθείσας δημόσιας πρότασης.

Διαβάστε ακόμη:

Αρνητικός ο όμιλος Υγεία στην πρόταση εξαγοράς του 30% των μετοχών από το Ιατρικό Αθηνών