ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η δυναμική της μαστίχας Χίου: Το 2020 η Mediterra θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 15 εκατ. ευρώ

Η συναρπαστική και εξόχως δημιουργική 15χρονη διαδρομή των mastihashop και της εταιρείας Mediterra, θυγατρικής της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, παρουσιάστηκε σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο μουσείο μαστίχας Χίου.

Η δυναμική της μαστίχας Χίου: Το 2020 η Mediterra θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 15 εκατ. ευρώ

Παρόντες παλιοί και νέοι συνεργάτες και άνθρωποι που με ποικίλους τρόπους βοήθησαν στην ανάπτυξη της εταιρείας, με επίκεντρο και πρωταγωνιστή τον μαστιχοπαραγωγό, που με την δύναμη και την θέληση της ψυχής του κατάφερε το μαστίχι να το φτάσει ψηλά, με τις προσπάθειες της Ένωσης και της Mediterra, όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Αγκάς.

Την πορεία της εταιρείας Mediterra παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννης Μανδάλας, ο οποίος συνοψίζοντας την 15ετή προσφορά της είπε χαρακτηριστικά ότι «έφερε την μαστίχα στο σήμερα».

Παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική της πορεία και την διαχείριση των προϊόντων μαστίχας, επεσήμανε ιδιαίτερα τα σημαντικά ποσά που δίνονται στον τομέα της έρευνας. Έχει δημιουργήσει συνολικά περί τα 300 προϊόντα, εκ των οποίων είναι ενεργά περίπου τα 180 και παράγονται στο εργοστάσιο της Καλλιμασιάς, στην ΕΜΧ και άλλα εκτός Χίου.

Σήμερα, η εταιρεία έχει μετοχικό κεφάλαιο 5 εκατ. ευρώ και συμμετέχει στις εταιρείες Mastiha Damla Sakiz με ποσοστό 25%, που ιδρύθηκε πέρυσι και προωθεί τα προϊόντα μαστίχας στην Τουρκία, με 60% στην εταιρεία «Παραδοσιακά Προϊόντα Ελλάδας» και με 36% στο κέντρο έρευνας για την μαστίχα.

Στόχος της εταιρείας, τόνισε ο κ. Μανδάλας, είναι το 2020 να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 15 εκατ. ευρώ, με κατανομή το 21% φυσική μαστίχα, 40% τρόφιμα, 20% παραφαρμακευτικά προϊόντα, 9% αλκοολούχα και 12% καλλυντικά.

Πηγή: astraparis

Διαβάστε ακόμη:

Ένα ερευνητικό Κέντρο για την ανάπτυξη της μαστίχας Χίου



Όταν οι πρόσφυγες της Χίου ανακάλυψαν το μυστικό της μαστίχας

Μαστίχα Χίου: Γιατί πρέπει να την καταναλώνουν οι διαβητικοί ασθενείς

Η μαστίχα Χίου ρίχνει τη χοληστερίνη