ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή

Παραλύει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ο χώρος της Υγείας, εξαιτίαςτης 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και των νοσηλευτικών
Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή

Παραλύει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ο χώρος της Υγείας, εξαιτίαςτης 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και των νοσηλευτικών υπαλλήλων,ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 3 Δεκεμβρίουτην απεργία που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα.

Οι νοσοκοµειακοί γιατροί και οι εργαζόµενοι στα δηµόσιανοσοκοµεία της χώρας, προχωρούν σε 24ωρη απεργία, με απόφαση της Οµοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκοµειακών Γιατρών Ελλάδας(ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Εργαζοµένων ∆ηµοσίων Νοσοκοµείων (ΠΟΕ∆ΗΝ).

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα πραγµατοποιηθεί πανιατρικήσυγκέντρωση διαµαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το µεσηµέρι, στηνοποία θα συµµετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόµενοι του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, οι εργαζόµενοιτου ΕΟΠΥΥ, καθώς και γιατροί και εργαζόµενοι από τα ψυχιατρεία της χώρας.

Σύµφωνα µε τη σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, «Απαιτούµε αξιοπρεπείςσυνθήκες εργασίας και αµοιβής και τηνεφαρµογή πολιτικών που αναγνωρίζουν έµπρακτα ότι n υγεία αποτελεί θεµελιώδες κοινωνικόαγαθό και ανθρώπινο δικαίωµα και όχι εµπόρευµα προς πώληση µε τους κανόνες τηςαγοράς».

Εξάλλου, n Πανελλήνια Οµοσπονδία Επιστηµονικού ΥγειονοµικούΠροσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε χθες ότι n πανελλαδική απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, n οποία συνεχίζεται µέχρι την ερχόµενη Τρίτη 3 ∆εκεµβρίου, σηµειώνεισυµµετοχή της τάξης του 90%.