ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οργή και πολιτική σύγκρουση για το χαράτσι του Άδωνι

Νέοι κλυδωνισμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που ήδη μετράει πληγές και απώλειες από τις ψηφοφορίες στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς και τον ενιαίο φόρο των ακινήτων, μετά την επιβολή του χαρατσιού
Οργή και πολιτική σύγκρουση για το χαράτσι του Άδωνι

Νέοι κλυδωνισμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που ήδη μετράειπληγές και απώλειες από τις ψηφοφορίες στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς καιτον ενιαίο φόρο των ακινήτων, μετά την επιβολή του χαρατσιού των 25 ευρώ γιανοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Η εύθραυστη κυβερνητική συνοχή δοκιμάζεται για ακόμη μιαφορά, αφού εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταδικάζουν σύσσωμα τοχαράτσι, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ανευθυνότητα» και «αναλγησία» απέναντιστον ελληνικό λαό, και το ΠΑΣΟΚ ζητάει την κατάργηση του μέτρου, εξαπολύονταςμάλιστα σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υγείας, καλώντας τον να βρει τα ισοδύναμαστα χαμένα «Ζάππεια».

Η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις για το θέμα,σημειώνοντας σε υψηλούς τόνους ότι σε περίπτωση που δεν υποχωρήσει ο ΆδωνιςΓεωργιάδης, το θέμα θα φθάσει σε επίπεδο αρχηγών.

Σύσσωμη η καταδίκη από την αντιπολίτευση

«Η επιβολή των νέων χαρατσιών στην υγεία με τα 25 ευρώ γιακάθε εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς και η επιπλέον επιβάρυνση με 1 ευρώγια κάθε συνταγή φαρμάκων, είναι τα νέα άθλια μνημονικά μέτρα που επιβάλλει ησυγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους πολίτες, ως καλωσόρισμα για το νέο έτος της«ανάπτυξης», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει: «όσο και ναπροσπαθεί ο κ. Γεωργιάδης με τις συνεχείς τηλεοπτικές του “παραστάσεις” ναδικαιολογήσει τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Υγείας, αλλά και ταστελέχη του ΠΑΣΟΚ που ως κυβερνητικοί εταίροι ψήφισαν πανηγυρικά τασυγκεκριμένα μέτρα πριν λίγους μήνες ενώ τώρα υποκριτικά ως “τζάμπα μάγκες”εκφράζουν την αντίθεσή τους, δεν μπορούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότιμοναδικός τους στόχος είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματοςυγείας και η συνεχής οικονομική αφαίμαξη των πολιτών».


Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαντροπολογία με την οποία ζητούν την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ, αλλάκαι του ποσού του ενός ευρώ για κάθε συνταγή που θα εκτελείται από τον εκάστοτεφαρμακοποιό.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς χαρακτηρίζει«φαρσοκωμωδία» την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα, κατηγορώνταςτους βουλευτές των δύο κομμάτων ότι «αφού ψήφισαν ανενδοίαστα τοναντισυνταγματικό Ν. 4093/2012 για το Μεσοπρόθεσμο τώρα χύνουν κροκοδείλιαδάκρια και διαμαρτύρονται δήθεν για το νέο νοσοκομειακό χαράτσι των 25 ευρώ πουεπέβαλαν στους ασθενείς».

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείουΥποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που συζητείται την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014,αλλά και σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται την Πέμπτη 9Ιανουαρίου 2014.

Να αναθεωρήσει την απόφασή της για την επιβολή τουχαρατσιού, καλεί την κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά, σημειώνοντας πως«αποτελεί μία λανθασμένη και κοινωνικά άδικη επιλογή. Δυσχεραίνει την πρόσβασησε υπηρεσίες υγείας και πλην ελάχιστων εξαιρέσεων επιβαρύνει όλους τουςπολίτες. Με τον τρόπο αυτό αμφισβητείται η καθολικότητα της παροχής δωρεάνυγείας».

«Επικίνδυνη για την υγεία του λαού, η πολιτική τηςκυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και σχολιάζει πως «οι δηλώσειςτου υπουργού Υγείας, ότι με το 25ευρο θα ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι, καθώςεπίσης και οι συζητήσεις για ισοδύναμα μέτρα, επιβεβαιώνουν κυνικά, ότι καιστην υγεία, όπως και σε άλλους τομείς, θα χαρατσώνονται οι φτωχοί στο όνομα τουνα δοθούν τάχα ορισμένα ψίχουλα στους πάμπτωχους».

Στην πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει, προστίθεται φυσικά ηοργή των πολιτών που καλούνται να βάλουν γι’ ακόμη μια φορά το χέρι βαθιά στηντσέπη για να ταλαιπωρούνται επί της ουσίας στις ουρές των δημόσιων νοσοκομείων,αλλά και οι αντιδράσεις σύσσωμης της ιατρικής κοινότητας. Χαρακτηριστική είναιη δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, ότι οιπολιτικές του υπουργείου «το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι αύξηση τηςνοσηρότητας και της θνησιμότητας».

Σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τις επικρίσεις που δέχεται,ο υπουργός Υγείας «απαντά» ότι σε μία σειρά ευρωπαϊκών χωρών «δεν μπαίνεικανένας εντελώς δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία» και υπογράμμισε ότι το μέτρο«δεν έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα», αλλά είναι «ένα είδος κοινωνικήςμεταβίβασης».



Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Άδωνις: Κοινωνικά δίκαιο το «χαράτσι» των 25 ευρώ (βιντεο)

ΑΝΕΛ: Τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ

Οργή πολιτών για το «χαράτσι» των 25 ευρώ: Ας τα πληρώσει ο Άδωνις

ΠΑΣΟΚ: Να τα βρει στα χαμένα «Ζάππεια» τα ισοδύναμα ο Γεωργιάδης!

ΣΥΡΙΖΑ:Να τα βρουν από τους μιζαδόρους τους τα λεφτά όχι από ασθενείς

0 0 1 150 861 nkomninou@gmail.com 7 2 1009 14.0 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE