ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πανιατρική στάση εργασίας και συγκέντρωση την Πέμπτη 23/1

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ. Τις ίδιες ώρες οι υγειονομικοί συνδικαλιστικοί φορείς με επικεφαλής τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο καλούν στη στάση εργασίας και τους ιδιώτες γιατρούς.
Πανιατρική στάση εργασίας  και συγκέντρωση την Πέμπτη 23/1

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν ταδημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωίέως τις 3 το μεσημέρι, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ. Τις ίδιες ώρες οι υγειονομικοίσυνδικαλιστικοί φορείς με επικεφαλής τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο καλούν στηστάση εργασίας και τους ιδιώτες γιατρούς.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί πανιατρικόσυλλαλητήριο μπροστά στο υπουργείο Υγείας, στις 11 το πρωί.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να αποσυρθείτο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα καθώς όπως αναφέρουν, απειλεί μεδιάλυση τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αφήνοντας τους πολίτες χωρίςπερίθαλψη.

Στο μεταξύ, σε κινητοποιήσειςπροσανατολίζονται και οι εθελοντές γιατροί των Κοινωνικών Ιατρείων, για τις 30Ιανουαρίου, αντιδρώντας στην απουσία μέτρων για τους ανασφάλιστους πολίτες.