ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολιτικός κρότος ΠΑΣΟΚ: καταψηφίζει άρθρα του νομοσχεδίου

Να καταψηφίσει τα άρθρα εκείνα που υποβαθμίζουν την ουσία της ΠΦΥ, ζητά  από την Κοινοβουλευτική του ομάδα το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου.
Πολιτικός κρότος ΠΑΣΟΚ: καταψηφίζει άρθρα του νομοσχεδίου

Πολιτικόκρότο κάνει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας ΦροντίδαςΥγείας, η οποία μπορεί να αναφέρει ότι το σ/ν πρέπει να ψηφισθεί για λόγουςπολιτικούς επί της αρχής, ωστόσο ζητά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τουκόμματος, να καταψηφίσει τα άρθρα εκείνα που υποβαθμίζουν την ουσία της ΠΦΥ.

Φυσικά δεν είναι να απορεί κάποιος για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, παρότι κυβερνητικός εταίρος στηλιτεύει τόσο έντονα το νομοσχέδιο- ιδιαίτερα διατάξεις που κάνουν λόγο για θέσεις εργασίας που χάνονται, για κλείσιμο των δομών και διατήρηση των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ- καθώς επικεφαλής της ομάδας είναι ένας έμπειρος άνθρωπος και πρώην υπουργός Υγείας που γνωρίζει όσο λίγοι, τόσο ενδελεχώς τα θέματα υγείας, ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός. Και ίσως η σημερινή ανακοίνωση να αποτελεί ένα καμπανάκι, προκειμένου να ψηφισθούν και κάποιες αλλαγές που έχει προτείνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ με ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα στα ζητήματα προαγωγής υγείας.

Η υποβάθμιση των ΥπηρεσιώνΠρωτοβάθμιας Φροντίδας αναφέρει ο κυβερνητικός εταίρος με αφορμή την σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, είναι ορατή με τους χιλιάδες ΜΗ εξυπηρετούμενουςπολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για μια συνταγή. Καλούμε, συνεχίζει, ολόκληρη τηνΚοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των καιρώνκαι εκτιμώντας το πολιτικό χρόνο και την συγκυρία να καταψηφίσει εκείνα ταάρθρα που υποβαθμίζουν την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Και συγκεκριμένα:

- Νααποκατασταθεί η επαρκής χρηματοδότηση των αναγκαίων δομών για την ΠΦΥ που εξασφαλίζειτην Υγεία του Ελληνικού Λαού.

- Ναοργανώσει την μεταβατική περίοδο με ανοιχτές δομές και χωρίς διακοπή τωνυπηρεσιών που προσφέρονται στον πολίτη.

- Ναδιασφαλισθούν οι σχέσεις εργασίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών,χωρίς τα εκβιαστικά τερτίπια και διλήμματα για την πλήρη και αποκλειστικήαπασχόληση.

ΟΤομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, μετά την συζήτηση στην διαρκή Κοινοβουλευτική ΕπιτροπήΚοινωνικών Υποθέσεων, του Σχεδίου Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείαςκαι τις διαφαινόμενες εξελίξεις αποφάσισεότι το νομοσχέδιο για λόγους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙ επί της ΑΡΧΗΣ. Όμως,σε προτεινόμενες λύσεις, παρ’ όλες τις διορθωτικές παρεμβάσεις μας, δεν βελτιώνουντην λειτουργία και την ποιότητα της Π.Φ.Υ. Υπονομεύουν τις θέσεις εργασίας,κυρίως των ιατρών που τους ωθεί σεαναγκαστική παραίτηση· κλείνουν οι δομές της υπάρχουσας ΠΦΥ και ευνοούνταισυμφέροντα, όπως η διατήρηση φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, έξω από κάθε λογική.

Διαβάστε ακόμη:

Μικρές αλλαγές - χατήρια στο ΠΑΣΟΚ από τον Άδωνι στο ν/σ

«Μπλόκο» στη δημόσια υγεία από την πολιτική Γεωργιάδη




Α. Γεωργιάδης: Ήξερα ότι τα μνημόνια είναι καταστροφή


Ιδού πώς θα αποθηκεύονται και τα φάρμακα στα σούπερ-μάρκετ


Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου


ΠΙΣ προς γιατρούς: Αγνοήστε το πλαφόν συνταγογράφησης