ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το μαρτύριο των γιατρών από τον Άδωνι - την Τρίτη συζητείται η διαθεσιμότητα

Σε νέο μαρτύριο υποβάλλει τους γιατρούς ο υπουργόςΥγείας  κ. Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς  τα άρθρα που αφορούν στην διαθεσιμότητα τωνγιατρών του ΕΟΠΥΥ, θα συζητηθούν σε νέα ονομαστική ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη11 Φεβρουαρίου στην Βουλή.
Το μαρτύριο των γιατρών από τον Άδωνι - την Τρίτη συζητείται η διαθεσιμότητα

Σε νέο μαρτύριο υποβάλλει τους γιατρούς ο υπουργόςΥγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς τα άρθρα που αφορούν στην διαθεσιμότητα τωνγιατρών του ΕΟΠΥΥ, θα συζητηθούν σε νέα ονομαστική ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη11 Φεβρουαρίου στην Βουλή.

Ουσιαστικά δηλαδή, το πιο σοβαρό και καθοριστικό κομμάτι τουνομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας- το οποίο προκάλεσε πλήθοςαντιδράσεων και έσυρε σχεδόν τρεις μήνες τους γιατρούς σε απεργίες- παίρνειπαράταση και ταυτόχρονα η αγωνία του ιατρικού κλάδου κορυφώνεται.

Οι γιατροί όμως, δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμέναχέρια, καθώς είναι κοινό μυστικό, ότι ετοιμάζονται για προσφυγές και νομικέςδιαδικασίες, καθώς όπως αναφέρουν, είναι παράνομο να γίνεται τόσο δυσχερής μεταβολήτων εργασιακών συνθηκών. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στις 10.30 στην Γενική Συνέλευση πουπραγματοποιούν και πάλι οι γιατροί και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Επιστημονικούκαι Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής) στο ξενοδοχείο Ττιτάνια.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερψηφιστείκαι επί των άρθρων το θέμα της διαθεσιμότητας,καθώς αποδείχθηκε ότι κάμφθηκαν οι αντιστάσεις όλων των συμπολιτευόμενωνβουλευτών, που εξέφρασαν αρχικά αντιρρήσεις.

Χθες, το επίμαχο νομοσχέδιο παρότι συγκέντρωσε πάνω του άπειραπύρινα βέλη, όχι μόνο από τον ιατρικό κλάδο αλλά και από τα πολιτικά κόμματα, ψηφίστηκε επί της Αρχής του και στηρίχθηκε απότην πλειοψηφία της Βουλής, με 151 ναι και 119 όχι.

Ο κ. Γεωργιάδης επίσης, προχώρησε και σε κάποιεςνομοτεχνικές βελτιώσεις άρθρων του νομοσχεδίου, με τις οποίες παρέχεται ηδυνατότητα και στους γιατρούς ειδικοτήτων (εκτός από τους οικογενειακούς) ναπαραπέμπουν σε νοσοκομεία τους ασθενείς, για δευτεροβάθμια περίθαλψη. Επιπλέον,υπουργός απέσυρε το άρθρο του νομοσχεδίου που αφορούσε το καθεστώς λειτουργίαςτων Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας προκειμένου να μελετηθεί πιο ενδελεχώς όπως είπετο ζήτημα, από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Κομμάτων. Όπως δήλωσε, η διάταξηθα κατατεθεί εκ νέου, σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας την ερχόμενηεβδομάδα. Πάντως έκανε σαφές, ότι δυνατότητα δημιουργίας μονάδων ΗμερήσιαςΝοσηλείας θα έχει και το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις υλοποιεί το σχέδιο εξόντωσης της υγείας