ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η παγίδα που έστησε ο Άδωνις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Τις παρενέργειες από τις εμμονές του υπουργού Υγείας ΄Άδωνι Γεωργιάδη, θα κληθούν να πληρώσουν πανάκριβα γι άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Η παγίδα που έστησε ο Άδωνις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Τις παρενέργειες από τις εμμονές του υπουργού Υγείας ΄Άδωνι Γεωργιάδη, θα κληθούν να πληρώσουν πανάκριβα γι άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοιτου ΕΟΠΥΥ.


Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ είναι αναγκασμένοι πλέον μετά τοκλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας και σταεξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και τηνέκδοση παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις ή στους συμβεβλημένουςγιατρούς.


Αυτομάτως, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα βρεθούν μπροστά σταεξής προβλήματα:


--Αν επιλέξουν τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, θα πρέπει νακαταβάλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ, και στη συνέχεια να βρουν γιατρό του ΕΣΥπου να μπορεί να εκδώσει τη συνταγή ή το παραπεμπτικό και να μην έχει υπερβείτο πλαφόν συνταγογράφησης, αφού οι νοσοκομειακοί γιατρoί εξαιρούνται από τoυςπεριορισμούς μόνο για τους εσωτερικούς ασθενείς των νοσοκομείων.


--Αν επιλέξουν συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ για δωρεάνεπίσκεψη, τότε θα πρέπει να “εντοπίσουν” γιατρό που να μην έχει υπερβεί τοπλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων ή διαγνωστικών εξετάσεων αλλά και το πλαφόντων επισκέψεων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να απευθυνθούν σε άλλογιατρό, στον οποίο θα καταβάλουν το αντίτιμο της επίσκεψης.


Θεωρείται μάλιστα σχεδόν βέβαιο, ότι από τα μέσαΦεβρουαρίου, οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα εξαντλήσουν τόσο το πλαφόντων επισκέψεων όσο και το πλαφόν της συνταγογράφησης και της έκδοσηςπαραπεμπτικών, όπως συνέβη και τον Ιανουάριο.


Ο σκοπός του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για δραστικήμείωση των δαπανών υγείας, θα έχει επιτευχθεί, με τον πιο άδικο κοινωνικάτρόπο, αφού οι ασφαλισμένοι μετά από τη δίμηνη και πλέον απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, θα επιλέξουν τελικά να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα πουχρειάζονται.


Την παγίδα που κρύβει για τους ασφαλισμένους η περιβόητημεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποκάλυψε και στη Βουλή ογιατρός και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Μελάς, ο οποίος παρατήρησε πως «μέχρισήμερα, οι ανασφάλιστοι δεν πλήρωναν τίποτα, ούτε στο πρώην ΙΚΑ ούτε στονΕΟΠΥΥ. Με την υλοποίηση της μεταρρύθμισης, θα πληρώνουν όλοι 5 ευρώ. Οιανασφάλιστοι θα πληρώνουν φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις - και ένα μέροςτου κόστους οι ασφαλισμένοι».





Διαβάστε επίσης:

Το μαρτύριο των γιατρών από τον Άδωνι - την Τρίτη συζητείται η διαθεσιμότητα

Ο Άδωνις υλοποιεί το σχέδιο εξόντωσης της υγείας

Άδωνις: Ή χωρίς φάρμακα ή... χωρίς φάρμακα

Όλο το σ/ν για το ΠΕΔΥ, την αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και την κινητικότητα