ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η Μήλος μηνύει Γεωργιάδη και Βρούτση

Τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας κ.κ.Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση μηνύουν οι κάτοικοι της Μήλου, εξαιτίας του λουκέτου στο υποκατάστημα  ΙΚΑ του νησιού. 
Η Μήλος μηνύει Γεωργιάδη και Βρούτση

Τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας κ.κ.Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση μηνύουν οι κάτοικοι της Μήλου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι τωνκατοίκων του νησιού, ήταν το κλείσιμο του παραρτήματος ΙΚΑ πριν τρεις εβδομάδες,γεγονός που κατέβασε όλους τους κατοίκους σε πορεία διαμαρτυρίας. Οι κάτοικοιθεώρησαν ότι η κίνηση αυτή, ήταν ένα ακόμη δείγμα της εξαθλίωσης που έχειυποστεί η Μήλος όπως και όλη η Ελλάδα σε θέματα υγείας και περίθαλψης.

Έτσι, αποφάσισαν να αποστείλουν ψήφισμαδιαμαρτυρίας προς τους: κ.κ. Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας, ΚοινωνικήςΑσφάλισης και Πρόνοιας, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Διοικητή του ΙΚΑ και ΆδωνηΓεωργιάδη, Υπουργό Υγείας.

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου,διαπιστώνοντας ότι οι διαμαρτυρίες και οι εκκλήσεις τους δεν ήταν παρά"φωνή βοώντος εν τη ερήμω", αποφάσισαν να μηνύσουν τουςυπουργούς Υγείας και Εργασίας.

Εκτός από τους κατοίκους που μηνύουν τουςυπουργούς, είναι και οι Συλλογικοί Φορείς Μήλου και οι σύνεδροι του Εργατικού Κέντρου Μήλου.

Τα επόμενα βήματα των φορέων του νησιού τώρα, είναι να προχωρήσουν σεσυντονισμό με τα νησιά που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τη Μήλο, ενώπρογραμματίζουν και μία Αντιπροσωπεία να επισκεφθεί τους υπουργούς προκειμένουνα απαιτήσει λύση στα προβλήματα υγείας και ασφάλειας.