ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Άδωνις: Μετά το Χάρβαρντ, τι;

Στιγμές δόξας ετοιμάζεται να ζήσει το Χάρβαρντ, καθώς σήμερα αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με σκοπό να δώσει δύο διαλέξεις στο διάσημο πανεπιστήμιο.
Άδωνις: Μετά το Χάρβαρντ, τι;

Στιγμές δόξας ετοιμάζεται να ζήσει το Χάρβαρντ, καθώς σήμερα αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με σκοπό να δώσει δύο διαλέξεις στο διάσημο πανεπιστήμιο.

Η πρόσκληση στον υπουργό Υγείας έγινε από την Ευρωπαϊκή Λέσχη του Harvard Kennedy School of Government, για να μιλήσει για το πολιτικό τοπίο, αλλά και για τις «προκλήσεις της μεταρρύθμισης της υγειονομικής περίθαλψης και την πρόοδο σχετικά με το πρόγραμμα της τρόικας» στην Ελλάδα.


Το ταξίδι του κ. Γεωργιάδη θα κοστίσει 4.580 ευρώ και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας του οικονομικού έτους 2014. Μπορεί το ποσό να μην είναι ιλιγγιώδες, ωστόσο αποτελεί μία ακόμα δραστηριότητα που πληρώνεται με χρήματα του ελληνικού λαού, η οποία δεν έχει ουσιαστική σχέση με τα καθήκοντα του κ. Γεωργιάδη ως υπουργού Υγείας.


Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι το ταξίδι θα έχει και προεκλογική διάσταση εν όψει ευρωεκλογών. Δεν αποκλείεται δε, ο κ. Γεωργιάδης να αφήσει το υπουργείο Υγείας για χάρη ενδεχομένως μιας έδρας στην ευρωβουλή. Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, διάρκειας μίας εβδομάδας, ο κ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί και με ομογενειακές κοινότητες.


Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρόσκληση. Δεν είναι και λίγο άλλωστε από τις «διαλέξεις» στους τηλεοπτικούς δέκτες, να βρεθεί σε τέτοιου επιπέδου ακαδημαϊκά σαλόνια. Άγνωστο παραμένει αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο έχει βάλει ψηλά τον πήχη ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, από μεριάς ελληνικών συμμετοχών. Βέβαια, ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε τις διαλέξεις του επί πληρωμή, ενώ ο κ. Γεωργιάδης δεν θα αμειφθεί για τις δικές του εμφανίσεις.


Πάντως, ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο είναι μεγάλος. Ο μεν κ. Παπανδρέου είχε πολλά να πει για το πώς οδήγησε μια χώρα στην καταστροφική για τον ελληνικό λαό εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία του για το πώς μέσα σε λίγους μήνες υπουργίας του, η δημόσια υγεία στην Ελλάδα οδηγήθηκε σε διάλυση.


Πηγή: Newsbomb.gr


Διαβάστε επίσης:
Ο «τυφώνας» Θ. Γιαννακόπουλος έβαλε στη θέση του τον Άδωνι
Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς
Διοικητές νοσοκομείων εναντίον Α. Γεωργιάδη