ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στην Δικαιοσύνη ο ΙΣΠ για τις ελεγκτικές εταιρείες

Έκκλησηστους Ιατρούς Εργαστηριακούς και Κλινοεργαστηριακούς να μηνσυνάψουν σύμβαση με καμία Ιδιωτική Ελεγκτική Εταιρεία, απευθύνει ο ΙατρικόςΣύλλογος Πειραιά, ο οποίος εναντιώνεται και ο ίδιος μαζί με άλλους παρόχους αναφορικάμε την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να συνάψουν συμβάσεις για την τακτοποίηση τωνληξιπρόθεσμων.

Στην Δικαιοσύνη ο ΙΣΠ για τις ελεγκτικές εταιρείες

Έκκλησηστους Ιατρούς Εργαστηριακούς και Κλινοεργαστηριακούς να μηνσυνάψουν σύμβαση με καμία Ιδιωτική Ελεγκτική Εταιρεία, απευθύνει ο ΙατρικόςΣύλλογος Πειραιά, ο

οποίος εναντιώνεται και ο ίδιος μαζί με άλλους παρόχους αναφορικάμε την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να συνάψουν συμβάσεις για την τακτοποίηση τωνληξιπρόθεσμων.

- Μάλιστα ο ΙΣΠ αναφέρει ότι θα ζητήσει παρέμβασητης Δικαιοσύνης για το θέμα αυτό.

Σε επιστολή του ο ΙΣΠ στον υπουργό καιυφυπουργό Υγείας κ.κ. Α. Γεωργιάδη και Α. Μπέζα, αναφέρει, ότι το εκβιαστικό Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ της 10ηςΦεβρουαρίου είναι απαράδεκτο και ως κείμενο και ως προθεσμία ημερομηνίας. Ας σταματήσουν πλέον οι εκβιασμοί και ταδιλλήματα στους Ιατρούς, που προσέφερανκαι προσφέρουν «δωρεάν»-απλήρωτοι τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένουςπολίτες, από τους οποίους το Κράτοςεισπράττει εκατομμύρια ευρώ.

Και συνεχίζει η επιστολή:

«Η οργανωτική-διοικητική «ανικανότητα» τουΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρωθεί από τον Ιατρικό Κόσμο, για ιδιωτικές εταιρείες που «επέλεξε» οΕΟΠΥΥ. Επιτέλους υπάρχει και νομοθεσίαστη χώρα μας που διέπει τις Συμβάσεις! Αν ο ΕΟΠΥΥ κατήργησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και εισβάλουν τώραΙδιώτες επί πληρωμή από τον πάροχο, (πράγμα που γεννά πολλά ερωτηματικά), ας υποστεί τις λάθος επιλογές του».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά τονίζει ότι θαστηρίξει τους Ιατρούς στην Δικαιοσύνη. Ζητά άμεση εκκαθάριση των οικονομικών τους υποχρεώσεων από τον ΕΟΠΥΥ καιμάλιστα εγκαίρως. Επιτέλους ο ΕΟΠΥΥ έχεικαι Πολιτικούς Προϊστάμενους που θα πρέπει να πάρουν θέση και όχι να κωφεύουν.

Ο ΙΣΠ ζητά:

- - άμεσηαπόσυρση των ημερομηνιακών δεσμεύσεων

- - άμεσηαποπληρωμή και των ληξιπρόθεσμων και των νέων οφειλών

- - να μαςαπαντήσουν ποιός είναι ο υπεύθυνος για τις διάφορες αποφάσεις που αντιβαίνουνΣυμβάσεις εργασιακές, την Ηθική και τηνΔικαιοσύνη. Άλλωστε μην ξεχνάμε τοκοινώς αποδεκτό «όποιος πληρώνει, διαλέγει», γιατί εδώδιαλέγετε εσείς και πώς επιλέξατε τους Ιδιώτες ελεγκτές και μάλιστα χωρίςτιμολόγιο;