ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Διαγνωστικά: καταστρέφει τον κλάδο ο Μπέζας

Ένα βήμα πριν την καταστροφήτου κλάδου βρίσκονται πλέον τα Διαγνωστικά, καθώς η ηγεσία του υπουργείουΥγείας και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας επιμένει στην εφαρμογήτων μέτρων  rebate και clawback, την στιγμή μάλιστα που άλλα είχαν συμφωνηθεί με τον υπουργό Υγείας.
Διαγνωστικά: καταστρέφει τον κλάδο ο Μπέζας

Ένα βήμα πριν την καταστροφήτου κλάδου βρίσκονται πλέον τα Διαγνωστικά, καθώς η ηγεσία του υπουργείουΥγείας και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας επιμένει στην εφαρμογήτων μέτρων rebate και clawback, την στιγμή μάλιστα που άλλα είχαν συμφωνηθεί με τον υπουργό Υγείας.

Αυτό έγινε γνωστό από την συνάντηση πουπραγματοποίησε χθες το Συντονιστικό Όργανο των Διαγνωστικών Κέντρων με τονυφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα, παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντού και τουΑντιπροέδρου κ. Γαρύφαλλου.

Κατά την συνάντηση, σύμφωναμε τους εκπροσώπους του κλάδου, ο κ.Μπέζας ανέτρεψε όλα τα συμφωνηθέντα με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδηδηλώνοντας μας, επί της ουσίας, ότι θα προβεί στην καταστροφική για τον κλάδο,εφαρμογή του rebate και του claw back. Παρότι του παρουσιάστηκε, για πολλοστήφορά εκ μέρους μας, ολοκληρωμένη πρόταση η οποία θα απάλυνε τις συνέπειεςεφαρμογής των μέτρων στους έντιμους παρόχους, η οποία έχει γίνει αποδεκτή απότον Υπουργό Υγείας, αυτός αρνήθηκε την εφαρμογή της!

Παρ’ όλα αυτά, ομολόγησε ότιτο σύστημα του claw back συνιστά «δήμευση περιουσίας» όπως χαρακτηριστικά είπε,επιβεβαιώνοντας έτσι το βασικό μας επιχείρημα κατά την εκδίκαση της αιτήσεωςακυρώσεως ενώπιον του ΣτΕ!

«Αναρωτιόμαστε πλέον τι νόημαέχουν οι συναντήσεις και οι συμφωνίες με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, ότανο υφυπουργός του τις ανατρέπει χωρίς σκέψη.

Αναρωτιόμαστε ποιος ο ρόλοςτης ηγεσίας του Υπουργείου όταν ο Υφυπουργός Υγείας αγνοεί επιδεικτικά τιςόποιες συμφωνίες έχουν γίνει (και επιβεβαιωθεί πολλές φορές) με τον προϊστάμενοΥπουργό» καταλήγει το Συντονιστικό Όργανο των Διαγνωστικών.