ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού: η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει

Ιδανικός προορισμός για ασθενείς – τουρίστες μπορεί να αποδειχθεί η χώρα μας εάν επικεντρωθεί στην στρατηγική αυτή, η οποία στην κυριολεξία μπορεί να την απογειώσει  αναπτυξιακά και επιχειρηματικά.
Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού: η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει

Ιδανικός προορισμός για ασθενείς – τουρίστες μπορεί να αποδειχθεί η χώρα μας εάν επικεντρωθεί στην στρατηγική αυτή, η οποία στην κυριολεξία μπορεί να την απογειώσει αναπτυξιακά και επιχειρηματικά.

Μάλιστα η Ελλάδα μπορεί να τονωθεί άμεσα με 400 εκατ. ευρώ εάν αναπτύξει τον ιατρικό τουρισμό, ποσό το οποίο μπορεί να πενταπλασιαστεί τα επόμενα 10 χρόνια.

Τα παραπάνω στοιχεία, υπογραμμίστηκαν μεταξύ άλλων χθες, την πρώτη ημέρα του Ελληνικού Συνεδρίου για τον Ιατρικό τουρισμό (Greek Health Tourism Integration Conference) που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic με χορηγό επικοινωνίας μεταξύ άλλων το onMed.gr.

Συνδιοργανώτριες εταιρείες του συνεδρίου, είναι η Health Care cybernetics (UK) Ltd και η Zita Congress SA οι οποίες έχουν πλούσια εμπειρία στον τομέα της οργάνωσης ιατρικών εκδηλώσεων και του management καθώς επίσης είναι αναγνωρισμένες στον τομέα του τουρισμού υγείας διεθνώς. Το συνέδριο πραγματοποιείται επίσης με την στήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και το HATTA – Elitour.

Όπως τονίστηκε κατά την πρώτη ημέρα, με την κατάλληλη υποδομή και υποστήριξη, η Ελλάδα μπορεί να δέχεται κάθε χρόνο 100.000 ασθενείς οι οποίοι θα συνδυάζουν και τουρισμό και περίθαλψη, καθώς είναι γνωστό ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς επιστήμονες αναγνωρισμένους και καταξιωμένους σε όλο τον κόσμο. Τα πρώτα βήματα για τον ιατρικό τουρισμό έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, υπογραμμίστηκε, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου των διαδικασιών διαπίστευσης καθώς και η διαπιστευμένη λίστα των επαγγελματιών του τουρισμού Υγείας. Οι χώρες στόχοι στις οποίες απευθύνεται η Ελλάδα είναι χώρες με περιοριστικό πλαίσιο, όπως οι αραβικές χώρες (όσον αφορά την εξωσωματική γονιμοποίηση) πρώην Ανατολικές χώρες αλλά και Ευρωπαικές για συγκεκριμένους ασθενείς, όπως διαβητικούς, νεφροπαθείς, ασθενείς με προβλήματα οφθαλμολογικά κλπ.

Όπως τονίστηκε ακόμη, ο όρος Τουρισμός Υγείας χρησιμοποιείται για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που σχετίζονται με την υγεία που περιλαμβάνουν κάποιο ταξίδι προς ένα συγκεκριμένο προορισμό για θεραπεία. Αυτό είναι αποτέλεσμα διάφορων παραμέτρων που οδηγούν σε μία λύση που συνδιάζει : εξυπηρέτησης τιμή, ευημερία και τελικά θεραπεία. Κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος «Υγεία στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη:

Μονάδες ΠΦΥ τα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμό

Πατούλης: Οι 4 στρατηγικές για τον ιατρικό τουρισμό

Ιατρικός Τουρισμός: 400 εκατ. τον χρόνο από τουρίστες- ασθενείς