ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εργαστηριακοί υπάλληλοι ΕΟΠΥΥ: εμπόδιο στην πρόσβαση των ασθενών το 5ευρο

Να μην εφαρμόσει εν θερμώ την απόφαση για το 5 ευρο, καλεί τον υπουργό Υγείας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.
Εργαστηριακοί υπάλληλοι ΕΟΠΥΥ: εμπόδιο στην πρόσβαση των ασθενών το 5ευρο

Συνεχίζουν οι σφοδρές αντιδράσεις για την θέσπιση του 5 ευρου στα Κέντρα Υγείας του ΠΕΔΥ.Ένας ακόμη υγειονομικός κλάδος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ εκφράζει την έντονη αντίδρασή του για το θέμα, καλώντας τον υπουργό Υγείας, να μην εφαρμόσει εν θερμώ την απόφαση αυτή.

Ο Σύλλογος, αναφέρει ότι «Το εισιτήριο των 5 ευρώ θα εμποδίσει την πρόσβαση των ασφαλισμένων στις Μονάδες Υγείας του καινούργιου φορέα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο εξαθλιωμένος οικονομικά ασφαλισμένος να εξυπηρετηθεί και θα του στερήσει το δικαίωμα στην υγεία».

Το χαράτσι των 5 ευρώ μαζί με το τηλεφωνικό ραντεβού που του κοστίζει ακριβά και σε συνδυασμό με το ένα ευρώ ανά συνταγή βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του ασφαλισμένου, σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει: «Μέσα στην σημερινή οικονομική συγκυρία όπου ο μέσος Έλληνας περνάει πολύ δύσκολα, αντιστεκόμαστε σε τέτοιες πρακτικές. Δεν επιτρέπεται οι ανασφάλιστοι να γίνουν το πρόσχημα για πρόσθετη επιβάρυνση των ασφαλισμένων. Δωρεάν δημόσια υγεία και πρόσβαση για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους είναι το ζητούμενο».