ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Προσφορά φαρμάκων για ανασφάλιστους από πολίτες στα κοιμητήρια

Μεγάλη προσφορά από εκατοντάδες πολίτες που προσήλθαν στα Κοιμητήρια τη Μ.Παρασκευή, καταθέτοντας τα φάρμακά τους σε ένα μνημόσυνο ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που τα έχει ανάγκη.
Προσφορά φαρμάκων για ανασφάλιστους από πολίτες στα κοιμητήρια

Μεγάλη προσφορά από εκατοντάδες πολίτες που προσήλθαν στα Κοιμητήρια τη Μ.Παρασκευή, καταθέτοντας τα φάρμακά τους σε ένα μνημόσυνο ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που τα έχει ανάγκη.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση για συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού που οργάνωσαν στο 1ο και στο 3ο Νεκροταφείο Αθηνών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, ήταν πολύ συγκινητική.

Χιλιάδες ήταν τα φάρμακα που προσφέρθηκαν, εκατοντάδες οι πολίτες που τα προσέφεραν, δεκάδες οι εθελοντές γιατροί και φαρμακοποιοί που τα παρέλαβαν για να τα ελέγξουν, να τα κατηγοριοποιήσουν και στη συνέχεια να τα χορηγήσουν στους ανασφάλιστους αρρώστους που τα έχουν ανάγκη.

Στις ώρες αιχμής συγκεντρώθηκαν 20 μεγάλοι σάκοι, ενώ και μετά το πέρας της δράσης, οι πολίτες συνέχισαν να προσφέρουν φάρμακα μέχρι το κλείσιμο των κοιμητηρίων. Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών προορίζονται για το Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων, ενώ τα φάρμακα από το 3ο Νεκροταφείο προορίζονται για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Κατά τη συλλογή των φαρμάκων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να ζήσουμε την Ανάσταση στις ψυχές και τις ζωές όλων των φτωχών και άρρωστων συνανθρώπων μας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει αυτό το δίκαιο αγώνα διάσωσης ανθρώπινων ζωών που κινδυνεύουν να χαθούν. Πρόκειται για έναν αγώνα που ξεκινήσαμε με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ πριν δύο χρόνια με την ευλογία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου Β’ και συνεχίζουμε σήμερα με συμπαραστάτες εκατομμύρια ανώνυμους έλληνες πολίτες».

«Φετος το Πάσχα, λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανώνυμους συμπολίτες μας που έκαναν το δικό τους μνημόσυνο, προσφέροντας χιλιάδες φάρμακα για ασθενείς που δε θα μπορούσαν να τα αγοράσουν, άπορους, άστεγους, ανασφάλιστους. Στόχος μας είναι να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο. Μέσω των Ιερών Ναών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών δημιουργούμε μια αλυσίδα ζωής για τους συνανθρώπους μας για τον πολίτη που θα προσφέρει φάρμακα και για τον πλησίον που θα ωφεληθεί απο την προσφορά αυτή» τόνισε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κωνσταντίνος Δήμτσας.

«Οι δήμοι, μαζί με τα ΜΜΕ, προβαινουν από κοινού σε δράσεις αλληλεγγυης προς όφελος των ασθενέστερων συμπολιτών μας. Στα πλαίσια αυτά, διοργανώσαμε και σήμερα συλλογή φαρρμάκων στο 1ο και 3ο Νεκροταφείο του Δήμου αθηναίων. η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Τους ευχαριστούμε για τη συγκινητική τους προσφορά.» σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο ΙΣΑ ευχαριστεί δημοσίως για τη διοργάνωση την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της δράσης, τους εθελοντές του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής: την Παιδίατρο Ελένη Μελιάδου, την Βιοπαθολόγο Μαρία Παιδονόμου, την Βιοπαθολόγο Διονυσία Γιαννοπούλου, την υπευθυνη παραϊατρικών εξετάσεων του ιατρείου Καλλιόπη Περρέα, την υπεύθυνη διαχείρισης δευτεροβαθμιων περιστατικών Τατιάνα Ταβλαρίδου, και τους εθελοντές του ιατρείου Γρηγόρη Λιναρά, Έρση Αναστασιάδου και Μαρία Εμμανουηλίδου.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί 9-5 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφο και παρέχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς. Τηλέφωνο επικοινωνίας και ραντεβου: 213 011 7390 και 210 3847374. Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Τηλέφωνο επικοινωνίας Κοινωνικού Φαρμακείου 213 011 7371 (υπεύθυνη φαρμακοποιός κα Παπαπροκοπίου Αννα).