ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σέρνει τον προεκλογικό «χορό» ο Άδωνις με τις προσλήψεις στην υγεία

Έχει κανείς αμφιβολία ότι οι εκλογές είναι μακριά; Ήδη βιώνουμε την προεκλογική ατμόσφαιρα και η κυβέρνηση φροντίζει να το δείχνει με κάθε τρόπο, πότε με το κοινωνικό μέρισμα και πότε με ανακοινώσεις περί προσλήψεων και ενίσχυσης των ανασφάλιστων.
Σέρνει τον προεκλογικό «χορό» ο Άδωνις με τις προσλήψεις στην υγεία

Έχει κανείς αμφιβολία ότι οι εκλογές είναι μακριά; Ήδη βιώνουμε την προεκλογική ατμόσφαιρα και η κυβέρνηση φροντίζει να το δείχνει με κάθε τρόπο, πότε με το κοινωνικό μέρισμα και πότε με ανακοινώσεις περί προσλήψεων και ενίσχυσης των ανασφάλιστων.


Ο χορός των παροχών λοιπόν είναι ήδη εδώ, και ένας βασικός πρωταγωνιστής που τον «σέρνει» είναι ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Την περασμένη Τετάρτη σε εκδήλωση της φαρμακευτικής Roche για την δωρεά φαρμάκων ύψους 2 εκατ. ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στους ανασφάλιστους για τους οποίους όπως είπε, αποτελεί στοίχημα και προτεραιότητα τώρα του υπουργείου Υγείας. Βεβαίως ο κ. Γεωργιάδης στην εκδήλωση, δεν εξήγησε πως κατάφερε και δημιούργησε πλήθος ανασφάλιστων, επιχειρηματιών και εργαζομένων που έχουν απωλέσει βίαια την ασφαλιστική τους κάλυψη και νοικοκυραίων εξαθλιωμένων που ψάχνουν να βρουν την θεραπεία τους μέσα από τα Κοινωνικά και Μητροπολιτικά Ιατρεία και από τον εθελοντισμό των πολιτών.


Οι προσλήψεις στον τομέα της υγείας, αποτελούν μία ακόμη παροχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Ήδη την Παρασκευή, με τροπολογία του υπουργείου Υγείας, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, 3.000 γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι είχαν μείνει εκτός συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα μπορούν να συμβληθούν με τον νέο φορέα ΠΕΔΥ.

Οι γιατροί αυτοί, θα μπορούν να δέχονται ασθενείς με αμοιβή 10 ευρώ ανά επίσκεψη με μηνιαίο πλαφόν 200 επισκέψεων. Οι 3.000 γιατροί είχαν μείνει εκτός φορέα ΠΦΥ γιατί είχαν αποφασίσει να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις γιατρών και ΠΕΔΥ θα είναι εξάμηνες. Συνολικά στον ΕΟΠΥΥ απασχολούνται περί τους 5.000 γιατρούς. Όταν δημιουργήθηκε ο νέος φορέας της ΠΦΥ το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, οι 3.000 περίπου γιατροί, είχαν αποφασίσει να μην ενταχθούν στο σύστημα και επομένως ο νέος φορέας λειτουργεί σήμερα με 2.000 και πλέον γιατρούς. Πώς να μην χαρακτηρίσει πάντως κάποιος προεκλογική κίνηση την τροπολογία αυτή, αφού ο υπουργός Υγείας, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, αναφέρει ότι στις μονάδες του ΠΕΔΥ – όσες από αυτές λειτουργούν- εργάζονται οι μισοί γιατροί και δέχονται τον ίδιο αριθμό ασθενών τον οποίο δέχονταν οι γιατροί, πριν την μεταρρύθμιση.
Έχει κανείς αμφιβολία ότι η μεταρρύθμιση χρησιμοποιήθηκε ως εξοντωτικό όπλο για μαζικές απολύσεις;


Για την ιστορία πάντως να πούμε ακόμη, ότι εντός του 2014 αναμένεται να προσληφθούν στον χώρο της υγείας γύρω στα 2.500 άτομα, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας. Μεταξύ αυτών, 470 μόνιμοι γιατροί, αναμένονται άλλοι 500, 900 επικουρικοί που θα συνδράμουν τις Μονάδες του ΠΕΔΥ, επιπλέον 600 επικουρικοί και 400 νοσηλευτές από το υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε ακόμη:

2.000 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας

Ο αδιάβαστος Άδωνις, οι ανασφάλιστοι και στο βάθος πλεόνασμα