ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αξιολόγηση δαπανών του ΕΣΥ από Γερμανούς, με νόμο του Άδωνι

Ομάδα εργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εμπειρογνωμόνων η οποία θα εκπονήσει το σύστημα PRG’s δημιουργείται στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να ελέγξει και να αξιολογήσει όλες τις δαπάνες υγείας.
Αξιολόγηση δαπανών του ΕΣΥ από Γερμανούς, με νόμο του Άδωνι

Ομάδα εργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εμπειρογνωμόνων η οποία θα εκπονήσει το σύστημα DRG’s (Διαγνωστικά και Θεραπευτικά Πρωτόκολλα) δημιουργείται στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να ελέγξει και να αξιολογήσει όλες τις δαπάνες υγείας. Η ομάδα Εργασίας που θα εκπονήσει το νέο αυτό σύστημα, θα φέρει τον τίτλο Εθνικό Ινστιτούτο των DRG's.


Μάλιστα, για το σκοπό αυτό αναμένεται να κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή μετά τις ευρωεκλογές.


«Το εν λόγω σύστημα αφορά τη διανομή κλειστού προϋπολογισμού, τόσο για τα δημόσια νοσοκομεία όσο και για τα ιδιωτικά, όπου δε έχει εφαρμοστεί, έχει σημειώσει τεράστιες εξοικονομήσεις», όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον ευρωπαίο επίτροπο σε θέματα υγείας Τόνιο Μποργκ και στα πλαίσια του συμβουλίου των υπουργών Υγείας της ΕΕ. Η Γερμανία διαθέτει από τα πιο εξελιγμένα συστήματα υγείας, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει ορισμένα εργαλεία που θα ελέγξουν τις δαπάνες του ΕΣΥ.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το εν λόγω σύστημα ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα το οποίο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε 24 ώρες γιατί προβλέπει τη διανομή του κλειστού προϋπολογισμού που επιλέγει το κάθε κράτος στους διαφόρους παρόχους και στους διαφόρους συμμετέχοντες με συγκεκριμένους αλγόριθμους προσαρμοσμένους στη πραγματικότητα της κάθε χώρας.


Το σύστημα ελέγχου DRG θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε ορισμένα νοσοκομεία του ΕΣΥ από την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ σε πλήρη εξέλιξη και σε εθνική κλίμακα, εκτιμάται ότι θα είναι μετά από δύο χρόνια., την 1η Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστε επίσης:

Μεσοπρόθεσμο 2015-18: Τσεκούρι στις δαπάνες των νοσοκομείων

Αυτά τα κατορθώματα θα τα δείξετε κ. Γεωργιάδη στους ομολόγους σας;

Ο Άδωνις δεν κρύβεται πλέον: ευχαριστίες στην Γερμανία για την μεταρρύθμιση

Καλωσόρισμα Άδωνι με περικοπές στην υγεία